HjemOpskrifterFalafelvaffel

Falafelvaffel

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
vafler:
  • 2 dåser kikærter
  • 1 knust fed hvidløg
  • 0.5 revet rødløg
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 1 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk paprika
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • olivenolie til stegning
    topping:
    • 150 g grønkål
    • 2 gulerødder
    • 2 persillerødder
    • 100 g Cheasy® Salatost i tern 3%
    • 0.5 rødløg
    • 2 spsk friskpresset citronsaft
    • 1 1 dl neutral yoghurt
    • kruspersille og koriander til dry

    Sådan gør du

    • 1.
      Sigt væden fra kikærterne, og kom dem i en foodprocessor sammen med alle øvrige ingredienser til vafler, undtagen olie.

    • 2.
      Blend det sammen til en cremet, men stadig lidt klumpet masse.

    • 3.
      Varm et vaffeljern op, og pensl med lidt olivenolie.

    • 4.
      Steg dejen til otte små vafler, og hold dem lune i ovnen.

    • 5.
      Til topping hakkes grønkål i små stykker.

    • 6.
      Brug en kartoffelskræller til at høvle gulerødder og persillerødder i tynde strimler.

    • 7.
      Vend grøntsagerne sammen med smuldret feta, rødløg i tynde skiver og citronsaft.

    • 8.
      Top vaflerne med grøntsager, lidt yoghurt og et drys persille og koriander.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    4228 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    330 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 3.7 g
    Protein: 28.4 %5.5 g
    Kulhydrat: 51.5 %10.0 g
    Fedt: 20.1 %1.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;