Falafelvaffel

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Falafelvaffel
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Vafler: 

2 dåser kikærter 

1 fed knust hvidløg 

½ revet rødløg 

1 lille håndfuld bredbladet persille 

1 lille håndfuld koriander 

2 spsk. citronsaft 

1 tsk. groft salt 

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander 

½ tsk. paprika 

1 tsk. bagepulver 

1 æg 

2 spsk. maizena 

Olivenolie til stegning 

Topping: 

150 g grønkål 

2 gulerødder 

2 persillerødder 

100 g feta 

½ rødløg 

2 spsk. citronsaft 

1 dl yoghurt naturel 

Evt. lidt persille og koriander til dry

Sådan gør du

Sigt væden fra kikærterne, og kom dem i en foodprocessor sammen med alle øvrige ingredienser til vafler, undtagen olie. Blend det sammen til en cremet, men stadig lidt klumpet masse. Varm et vaffeljern op, og pensl med lidt olivenolie. Steg dejen til otte små vafler, og hold dem lune i ovnen. 
Til topping hakkes grønkål i små stykker. Brug en kartoffelskræller til at høvle gulerødder og persillerødder i tynde strimler. Vend grøntsagerne sammen med smuldret feta, rødløg i tynde skiver og citronsaft. Top vaflerne med grøntsager, lidt yoghurt og et drys persille og koriander. 

 

Energi pr. person: 1575KJ/376Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,9 g. 
Kulhydrat: 10,3 g. 
Fedt: 4,1 g