Eventyrlige æblemuffins

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Eventyrlige æblemuffins
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

2 æg 

½ tsk vaniljepulver

2½ dl sukker

2½ dl hvedemel

1½ tsk bagepulver

1½ dl mælk

150 g smør

2 æbler

12 stk muffinforme

Smør til forme

Fondantovertræk:

200 g rød fondant

100 g hvid fondant 

Lidt grøn frugtfarve

12 stk. hele nelliker

Sådan gør du

Pisk æg med vaniljepulver og sukker, til det er lyst og skummende. Bland hvedemel med bagepulver, og kom det i æggemassen skiftevis med mælk. Smelt smør og kom det i dejblandingen. Riv æbler med skal, pres noget af væden fra og vend æblerne i dejen. Smør lidt smør i formene, og fyld dejen i. Bag æblemuffins i ovnen i ca. 25 minutter ved 175°C. Lad dem køle af på en rist.

Rul fondant ud imellem 2 stykker film eller frostposer. Udstik cirkler, der passer til toppen på æblet. Farv den hvide fondant med grøn frugtfarve. Rul den ud imellem film/frostpose. Skær blade ud til æblet af den grønne fondant, og rids et bladmønster med en kniv. Kom en nellike på toppen af æblet som stilk.

 

Energi pr. stk. 1412 kJ / 336 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 48,0 g