HjemOpskrifterEnebær-rosmarinrøget torsk med peberrods-æbledressing

Enebær-rosmarinrøget torsk med peberrods-æbledressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g torskefileter
  • 2 spsk rørsukker
  • 1.5 spsk fint salt
  • trækul
  • 2 rosmarinkviste
  • 1 spsk enebær
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • salt og sort peber
  • 2 æbler
  • 3 spsk fintrevet peberrod
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl frisk kørvel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del fisken i 4 portionsstykker.

  • 2.
    Drys på alle sider med rørsukker og salt og lad det trække et par timer eller natten over.

  • 3.
    Skyl herefter blandingen af og dup fisken tør.

  • 4.
    Kom fisken i en foliebakke.

  • 5.
    Tænd grillen op med kul i den ene side (du skal bruge en kuglegrill eller anden grill med låg).

  • 6.
    Bland røgeflisen med rosmarinnåle og knuste enebær.

  • 7.
    Når kullene er varme, sættes foliebakken med fisk på risten i den side, hvor der ikke er kul.

  • 8.
    Hæld røgeflisen over kullene og luk låget på grillen.

  • 9.
    Lad fisken ryge i 10-15 min. til den akkurat er gennemtilberedt.

  • 10.
    Rør creme fraiche sammen med lidt salt og peber.

  • 11.
    Skær æblerne i bittesmå tern og bland dem med peberrod, citronsaft og grofthakket kørvel.

  • 12.
    Tag halvdelen fra til servering og vend resten i dressingen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6011 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
510 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 32.5 %9.7 g
Kulhydrat: 25.8 %7.7 g
Fedt: 41.7 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;