Enebær-rosmarinrøget torsk med peberrods-æbledressing

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Enebær-rosmarinrøget torsk med peberrods-æbledressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g torskefilet

2 spsk. rørsukker

1½ spsk. fint salt

1 håndfuld røgeflis

2 kviste rosmarin

1 spsk. enebær

2 dl creme fraiche 18%

Salt og sort peber

2 æbler

3 spsk. fintrevet peberrod

2 spsk. citronsaft

1 håndfuld frisk kørvel

Sådan gør du

Del fisken i 4 portionsstykker. Drys på alle sider med rørsukker og salt og lad det trække et par timer eller natten over. Skyl herefter blandingen af og dup fisken tør. Kom fisken i en foliebakke. Tænd grillen op med kul i den ene side (du skal bruge en kuglegrill eller anden grill med låg). Bland røgeflisen med rosmarinnåle og knuste enebær. Når kullene er varme, sættes foliebakken med fisk på risten i den side, hvor der ikke er kul.  Hæld røgeflisen over kullene og luk låget på grillen. Lad fisken ryge i 10-15 min. til den akkurat er gennemtilberedt.

Rør creme fraiche sammen med lidt salt og peber. Skær æblerne i bittesmå tern og bland dem med peberrod, citronsaft og grofthakket kørvel. Tag halvdelen fra til servering og vend resten i dressingen.  

 

Energi pr. person: 1047KJ/250Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g.
Kulhydrat: 3,7 g.
Fedt: 3,9 g.