4 personer
600 g torskefilet
2 spsk. rørsukker
1½ spsk. fint salt
1 håndfuld røgeflis
2 kviste rosmarin
1 spsk. enebær
2 dl creme fraiche 18%
Salt og sort peber
2 æbler
3 spsk. fintrevet peberrod
2 spsk. citronsaft
1 håndfuld frisk kørvel
Del fisken i 4 portionsstykker. Drys på alle sider med rørsukker og salt og lad det trække et par timer eller natten over. Skyl herefter blandingen af og dup fisken tør. Kom fisken i en foliebakke. Tænd grillen op med kul i den ene side (du skal bruge en kuglegrill eller anden grill med låg). Bland røgeflisen med rosmarinnåle og knuste enebær. Når kullene er varme, sættes foliebakken med fisk på risten i den side, hvor der ikke er kul. Hæld røgeflisen over kullene og luk låget på grillen. Lad fisken ryge i 10-15 min. til den akkurat er gennemtilberedt.
Rør creme fraiche sammen med lidt salt og peber. Skær æblerne i bittesmå tern og bland dem med peberrod, citronsaft og grofthakket kørvel. Tag halvdelen fra til servering og vend resten i dressingen.
Energi pr. person: 1047KJ/250Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g.
Kulhydrat: 3,7 g.
Fedt: 3,9 g.