Dhal

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g tørrede grønne linser
  • 250 g tørrede røde linser
  • 1 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • 2 tsk friske korianderblade
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt gurkemeje & evt. chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 1 liter vand

Sådan gør du

  • 1.
    Svits krydderier, løg og hvidløg i en gryde i et par minutter.

  • 2.
    Brug lidt vand eller olie, så det ikke brænder på.

  • 3.
    Skyl linserne og put dem i gryden sammen med salt, sukker, tomatpure og vand.

  • 4.
    Lad retten koge i 25 minutter under låg.

  • 5.
    Smag til med salt og chili.

  • 6.
    Server retten sammen med ris og eksempelvis frisk koriander, mangochutney, ananasstykker, peanuts, tzatziki og brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6572 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
414 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 28.7 %7.0 g
Kulhydrat: 65.3 %15.9 g
Fedt: 6 %0.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;