Dhal

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g røde linser
150 g grønne linser
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, pressede
2 tsk. Koriander
2 tsk. Spidskommen
2 tsk. gurkemeje
evt. Chilipulver
2 tsk. Salt
1 tsk
Sukker
1 lille dåse tomatpure (70 g)
1 liter vand

Sådan gør du

Svits krydderier, løg og hvidløg i en gryde i et par minutter.

Brug lidt vand eller olie, så det ikke brænder på.

Skyl linserne og put dem i gryden sammen med salt, sukker, tomatpure og vand.

Lad retten koge i 25 minutter under låg.

Smag til med salt og chili.

Server retten sammen med ris og eksempelvis frisk koriander, mangochutney, ananasstykker, peanuts, tzatziki og brød.

 

Energi pr. person: 1622KJ/387Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 6,4 g.

Kulhydrat: 16,2 g.

Fedt: 1,3 g.