Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Dekorerede ingefærkager

Bedømmelse (7)
30-60 min
4 personer

Ingredienser

125 g smør

100 g brun farin

50 g lys sirup

325 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

3 tsk. stødt ingefær

125 g flormelis

1 æggehvide

Evt. kagekrymmel

Smelt smør sammen med brun farin og sirup og lad det køle lidt ned. I en skål blandes hvedemel med bagepulver og ingefær. Hæld den smeltede smør-sukkermasse over i skålen med mel og saml dejen.

Rul dejen ud til 5 mm tykkelse på et let meldrysset bord og tryk julede forme ud – fx juletræer og iskrystaller. Læg kagerne over på bageplader med bagepapir og bag kagerne i ca. 10 min. ved 170°C. Lad kagerne køle af.

Hvis du vil hænge kagerne op, kan du prikke et hul i toppen af dem med et træspyd eller en strikkepind, når de lige er taget ud af ovnen. Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Kom den i en lille sprøjtepose og dekorér kagerne. Drys evt. med krymmel til sidst og lad glasuren størkne.

 

Energi pr. 100 g : 1734KJ/414Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat: 64,6 g.
Fedt: 14,6 g.

Dekorerede ingefærkager

Smelt smør sammen med brun farin og sirup og lad det køle lidt ned. I en skål blandes hvedemel med bagepulver og ingefær. Hæld den smeltede smør-sukkermasse over i skålen med mel og saml dejen.

Rul dejen ud til 5 mm tykkelse på et let meldrysset bord og tryk julede forme ud – fx juletræer og iskrystaller. Læg kagerne over på bageplader med bagepapir og bag kagerne i ca. 10 min. ved 170°C. Lad kagerne køle af.

Hvis du vil hænge kagerne op, kan du prikke et hul i toppen af dem med et træspyd eller en strikkepind, når de lige er taget ud af ovnen. Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Kom den i en lille sprøjtepose og dekorér kagerne. Drys evt. med krymmel til sidst og lad glasuren størkne.

 

Energi pr. 100 g : 1734KJ/414Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,8 g.
Kulhydrat: 64,6 g.
Fedt: 14,6 g.