HjemOpskrifterDekorerede ingefærkager

Dekorerede ingefærkager

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 100 g brun farin
  • 125 g smør
  • 50 g lys sirup
  • 325 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk stødt ingefær
  • 125 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • evt: kagekrymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smør sammen med brun farin og sirup og lad det køle lidt ned.

  • 2.
    I en skål blandes hvedemel med bagepulver og ingefær.

  • 3.
    Hæld den smeltede smør-sukkermasse over i skålen med mel og saml dejen.

  • 4.
    Rul dejen ud til 5 mm tykkelse på et let meldrysset bord og tryk julede forme ud – fx juletræer og iskrystaller.

  • 5.
    Læg kagerne over på bageplader med bagepapir og bag kagerne i ca. 10 min. ved 170°C.

  • 6.
    Lad kagerne køle af.

  • 7.
    Hvis du vil hænge kagerne op, kan du prikke et hul i toppen af dem med et træspyd eller en strikkepind, når de lige er taget ud af ovnen.

  • 8.
    Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide.

  • 9.
    Kom den i en lille sprøjtepose og dekorér kagerne.

  • 10.
    Drys evt. med krymmel til sidst og lad glasuren størkne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13069 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1706 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 4.1 %4.2 g
Kulhydrat: 65.3 %65.5 g
Fedt: 30.6 %14.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;