HjemOpskrifterDampet laks med gulerodspuré, estragon og quinoasalat

Dampet laks med gulerodspuré, estragon og quinoasalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 laksefileter ca. 500 g.
  • salt og friskkværnet peber
gulerodspuré:
  • 600 g skrællet gulerødder skåret i mindre stykker
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 30 g frisk estragon
quinoasalat:
  • 100 g ukogt quinoa
  • 100 g skyllet grønkål, hakket i mindre stykker
  • 100 g granatæblekerner
  • 25 g ristede solsikkekerner
  • 20 g god hvid balsamicoeddike
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm olien i en stor gryde.

  • 2.
    Tilsæt gulerod, hvidløg og steg i ca. 2 minutter.

  • 3.
    Hæld vand på, så det akkurat dækker, og kog dem møre.

  • 4.
    Hæld vandet fra gulerødderne og lad dem dampe af.

  • 5.
    Blend de kogte gulerødder i en foodprocessor og smag til – hold det lunt.

  • 6.
    Kog quinoa efter anvisning på pakken og afkøl.

  • 7.
    Bland alle ingredienserne til salaten sammen og smag til med salt, peber og balsamico.

  • 8.
    Fordel laks på bagepapir i en bradepande, dæk med folie og damp i ca. 12 minutter ved 225°.

  • 9.
    Lige inden servering vendes gulerodspuréen med frisk estragon.

  • 10.
    Tip: gulerødder kan evt. Udskiftes med hokkaidogræskar.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7772 kj / 1857 kcal
Næringsindhold pr. 100g
520 kj / 124 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 28.6 %8.7 g
Kulhydrat: 27.2 %8.3 g
Fedt: 44.2 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;