HjemOpskrifterDampet laks med gulerodspuré, estragon og quinoasalat

Dampet laks med gulerodspuré, estragon og quinoasalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 laksefileter ca. 500 g.
  • salt og friskkværnet peber
    gulerodspuré:
    • 600 g skrællet gulerødder skåret i mindre stykker
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk olie
    • 30 g estragonblade
      quinoasalat:
      • 100 g ukogt quinoa
      • 100 g skyllet grønkål, hakket i mindre stykker
      • 100 g granatæblekerner
      • 25 g ristede solsikkekerner
      • 20 g god hvid balsamicoeddike
      • salt og sort peber

      Sådan gør du

      • 1.
        Varm olien i en stor gryde.

      • 2.
        Tilsæt gulerod, hvidløg og steg i ca. 2 minutter.

      • 3.
        Hæld vand på, så det akkurat dækker, og kog dem møre.

      • 4.
        Hæld vandet fra gulerødderne og lad dem dampe af.

      • 5.
        Blend de kogte gulerødder i en foodprocessor og smag til – hold det lunt.

      • 6.
        Kog quinoa efter anvisning på pakken og afkøl.

      • 7.
        Bland alle ingredienserne til salaten sammen og smag til med salt, peber og balsamico.

      • 8.
        Fordel laks på bagepapir i en bradepande, dæk med folie og damp i ca. 12 minutter ved 225°.

      • 9.
        Lige inden servering vendes gulerodspuréen med frisk estragon.

      • 10.
        Tip: gulerødder kan evt. Udskiftes med hokkaidogræskar.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7255 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      485 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 2.6 g
      Protein: 28.2 %8.1 g
      Kulhydrat: 18.8 %5.4 g
      Fedt: 53 %6.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;