4 personer
4 laksefileter ca. 500 g.
Salt og peber
Gulerodspuré:
600 g. Skrællet gulerod skåret i mindre stykker
2 fed hvidløg
1 spsk. Olie
30 g. Frisk estragon
Quinoasalat:
100 g. Ukogt quinoa
100 g. Skyllet grønkål, hakket i mindre stykker
100 g. Granatæblekerner
25 g. ristede Solsikkekerner
20 g. God balsamico
Salt og peber
Varm olien i en stor gryde. Tilsæt gulerod, hvidløg og steg i ca. 2 minutter. Hæld vand på, så det akkurat dækker, og kog dem møre. Hæld vandet fra gulerødderne og lad dem dampe af. Blend de kogte gulerødder i en foodprocessor og smag til – hold det lunt. Kog quinoa efter anvisning på pakken og afkøl. Bland alle ingredienserne til salaten sammen og smag til med salt, peber og balsamico. Fordel laks på bagepapir i en bradepande, dæk med folie og damp i ca. 12 minutter ved 225°.
Lige inden servering vendes gulerodspuréen med frisk estragon.
Tip: gulerødder kan evt. Udskiftes med hokkaidogræskar.
Energi pr. person: 1808 KJ / 430 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 32,9 %
Fedt: 39,8 %
Kulhydrat: 27,3 %