HjemOpskrifterCuvettesteg med kantareller

Cuvettesteg med kantareller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • groft salt
  • 1 oksecuvette
  • sort peber
  • 4 rødløg
  • 50 g smør
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 dl æblecider
  • 2 dl Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 800 g små kartofler
  • frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rids fedtkanten hvis det ikke er gjort, gnid cuvetten ind i salt og peber og provencekrydderi.

  • 2.
    Læg stegen i et ovnfast fad og brun den i ovnen ved 250° C i ca. 5 min.

  • 3.
    Skru ned for varmen til 150° C og fortsæt stegningen ca. 25 min.

  • 4.
    Brug stegetermometer og tag stegen ud ved ca. 58° C.

  • 5.
    Kernetemeraturen stiger imens stegen hviler.

  • 6.
    Skær rødløgene ud i ringe, steg dem let i smør.

  • 7.
    Tilsæt sennepsfrø, honning og æblecider.

  • 8.
    Lad det koge ind og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Rens kantarellerne og steg dem i ca. 5 min i smør.

  • 10.
    Tilsæt fløden og lad det koge lidt ind, smag til med salt og peber.

  • 11.
    Server cuvetten skåret i tynde skiver, anrettet på midten af tallerkenen med kantareller rundt om drysset med frisk timian.

  • 12.
    Server rødløgkompot og kartofler til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17605 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 26.2 %9.9 g
Kulhydrat: 20.1 %7.6 g
Fedt: 53.6 %9.3 g
Alkohol: 0.1 %0.0 g
;