Cupcakes med citron og flødeost-frosting

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Cupcakes med citron og flødeost-frosting
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

170 g blødt smør

170 g sukker

1 tsk vaniljepaste

Revet skal af ½ usprøjtet citron

3 æg

170 g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

75 g marmelade

Flødeost-frosting:

1 portion Dr. Oetker Base for buttercream

150 g flødeost

100 g blødt smør

100 g rabarber-hindbærmarmelade (eller en anden marmelade)

Evt. dragéæg og krymmel til pynt

Sådan gør du

Rør smør sammen med sukker, vaniljepaste og citronskal. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt ind imellem. Kom hvedemel og bagepulver i, og rør dejen sammen. Fordel dejen i 12 cupcakeforme i en muffinplade, og bag dem i ca. 15 min. ved 180°C. Lad kagerne køle af på en rist. Brug en teske til at grave et lille hul i toppen af hver cupcake, og kom marmelade i. Til frosting blandes Base for buttercream med flødeost og smør og piskes i 4 min., til det er helt lyst og luftigt. Kom det i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt dine cupcakes med frostingen. Pynt evt. med små påskeæg eller dragémandler og krymmel.

 

Energi pr. person: 1837KJ/439Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,2 g.
Kulhydrat: 45,7 g.
Fedt: 23,4 g.