6 personer
170 g blødt smør
170 g sukker
1 tsk vaniljepaste
Revet skal af ½ usprøjtet citron
3 æg
170 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
75 g marmelade
Flødeost-frosting:
1 portion Dr. Oetker Base for buttercream
150 g flødeost
100 g blødt smør
100 g rabarber-hindbærmarmelade (eller en anden marmelade)
Evt. dragéæg og krymmel til pynt
Rør smør sammen med sukker, vaniljepaste og citronskal. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt ind imellem. Kom hvedemel og bagepulver i, og rør dejen sammen. Fordel dejen i 12 cupcakeforme i en muffinplade, og bag dem i ca. 15 min. ved 180°C. Lad kagerne køle af på en rist. Brug en teske til at grave et lille hul i toppen af hver cupcake, og kom marmelade i. Til frosting blandes Base for buttercream med flødeost og smør og piskes i 4 min., til det er helt lyst og luftigt. Kom det i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt dine cupcakes med frostingen. Pynt evt. med små påskeæg eller dragémandler og krymmel.
Energi pr. person: 1837KJ/439Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,2 g.
Kulhydrat: 45,7 g.
Fedt: 23,4 g.