HjemOpskrifterCupcakes med citron og flødeost-frosting

Cupcakes med citron og flødeost-frosting

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 270 g blødt smør
  • 170 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • revet skal af ½ citron (usprøjtet)
  • 3 æg
  • 170 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 75 g marmelade
flødeost-frosting
  • 230 g Dr. Oetker buttercream base
  • 150 g flødeost naturel 25%
  • 270 g blødt smør
  • 100 g hindbærmarmelade (eller en anden marmelade)
  • evt. dragé påskeæg &
  • krymmel til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør sammen med sukker, vaniljepaste og citronskal.

  • 2.
    Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt ind imellem.

  • 3.
    Kom hvedemel og bagepulver i, og rør dejen sammen.

  • 4.
    Fordel dejen i 12 cupcakeforme i en muffinplade, og bag dem i ca. 15 min. ved 180°C.

  • 5.
    Lad kagerne køle af på en rist.

  • 6.
    Brug en teske til at grave et lille hul i toppen af hver cupcake, og kom marmelade i.

  • 7.
    Til frosting blandes Base for buttercream med flødeost og smør og piskes i 4 min., til det er helt lyst og luftigt.

  • 8.
    Kom det i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt dine cupcakes med frostingen.

  • 9.
    Pynt evt. med små påskeæg eller dragémandler og krymmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21578 kj / 5157 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1546 kj / 369 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 3.8 %3.4 g
Kulhydrat: 48.7 %44.3 g
Fedt: 47.5 %19.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;