HjemOpskrifterCrumblekage med blåbær, tranebær og brunet smør

Crumblekage med blåbær, tranebær og brunet smør

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 190 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1.5 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 1.5 dl mælk
topping:
  • 100 g sukker
  • 70 g hvedemel
  • 75 g tranebær
  • 125 g blåbær
  • 2 spsk perlesukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom smørret i en lille gryde og smelt det langsomt.

  • 2.
    Lad det brune uden at brænde det på.

  • 3.
    Sluk for varmen, når smørret er lysebrunt.

  • 4.
    Bland mel, ingefær, kardemomme og bagepulver i en skål.

  • 5.
    I en anden skål piskes sukker og æg lyst og skummende.

  • 6.
    Bland melblandingen i sammen med 100 g af det brunede smør og mælk.

  • 7.
    Kom dejen i en smurt tærteform på ca. 23 cm.

  • 8.
    Til topping blandes resten af det brunede smør med sukker og hvedemel.

  • 9.
    Skær tranebærrene i halve og fordel dem på kagen sammen med blåbær.

  • 10.
    Kom crumbletoppingen på og drys med perlesukker.

  • 11.
    Bages i 30-40 min. ved 190°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14646 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1251 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 4.9 %3.6 g
Kulhydrat: 60 %44.1 g
Fedt: 35.1 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;