Crumblekage med blåbær, tranebær og brunet smør

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

150 g smør
190 g hvedemel
1½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
175 g sukker
2 æg
1½ dl mælk

Topping:
100 g sukker
70 g hvedemel
75 g tranebær
125 g blåbær
2 spsk. perlesukker

Sådan gør du

Kom smørret i en lille gryde og smelt det langsomt. Lad det brune uden at brænde det på. Sluk for varmen, når smørret er lysebrunt. Bland mel, ingefær, kardemomme og bagepulver i en skål. I en anden skål piskes sukker og æg lyst og skummende. Bland melblandingen i sammen med 100 g af det brunede smør og mælk. Kom dejen i en smurt tærteform på ca. 23 cm. Til topping blandes resten af det brunede smør med sukker og hvedemel. Skær tranebærrene i halve og fordel dem på kagen sammen med blåbær. Kom crumbletoppingen på og drys med perlesukker. Bages i 30-40 min. ved 190°C. 

 

Energi pr. person: 1806KJ/432Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,1 g.
Kulhydrat: 43,7 g.
Fedt: 12,2 g.