Cremet pasta med kylling, fennikel og tomat

60-90 min

Ingredienser

500 g pasta
1 kylling
1 fennikel
500 g cherrytomater
1 spsk olivenolie
200 g feta
Salt og sort peber

Krydr kyllingen med salt og steg den ved 200° C i 50 min. Lad den køle af og pluk kødet af. Kog pastaen i saltet vand. Gem en kop af kogevandet inden det sigtes fra. Skær fennikel i tynde skiver og halver tomaterne. Varm olien i en pande og tilsæt fennikel. Steg det til det begynder at tage farve og tilsæt så tomaterne. Lad det simre til tomaterne koger ud. Tilsæt kyllingekødet og smuldr fetaen i sovsen, så den cremer. Vend sovsen med pastaen og brug lidt af kogevandet til at løsne rette op med.

Tip: Gem skrog og skind fra kyllingen og kog en nem hønsefond: kom det i en gryde, tilsæt et løg i kvarte og en gulerod. Dæk med vand og kog 1 time.

Energi pr. person: 2656KJ/634Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,1 g.

Kulhydrat: 23,1 g.

Fedt: 4,5

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Cremet pasta

Krydr kyllingen med salt og steg den ved 200° C i 50 min. Lad den køle af og pluk kødet af. Kog pastaen i saltet vand. Gem en kop af kogevandet inden det sigtes fra. Skær fennikel i tynde skiver og halver tomaterne. Varm olien i en pande og tilsæt fennikel. Steg det til det begynder at tage farve og tilsæt så tomaterne. Lad det simre til tomaterne koger ud. Tilsæt kyllingekødet og smuldr fetaen i sovsen, så den cremer. Vend sovsen med pastaen og brug lidt af kogevandet til at løsne rette op med.

Tip: Gem skrog og skind fra kyllingen og kog en nem hønsefond: kom det i en gryde, tilsæt et løg i kvarte og en gulerod. Dæk med vand og kog 1 time.

Energi pr. person: 2656KJ/634Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,1 g.

Kulhydrat: 23,1 g.

Fedt: 4,5

LÆS TILBUDSAVISEN