Cremet fiskesuppe med laks, kartofler og dild

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Cremet fiskesuppe med laks, kartofler og dild
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 løg 

2 gulerødder 

1 porre

1 spsk. smør 

500 g kartofler

1½ l fiskefond, grøntsagsbouillon eller vand

250 g creme fraiche 38 % 

Salt og sort peber

250 g laksefilet uden skind 

1 stor håndfuld dild

1 lille håndfuld persille 

1 lille håndfuld løvstikke
 

Sådan gør du

Skær løg i små tern. Skær gulerødder og porre i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Smelt smørret i en gryde, og svits løg, gulerødder og porrer i et par minutter. Tilsæt fiskefond/bouillon/vand og kartofler, og lad suppen småkoge under låg i 15 min. Rør derpå creme fraiche i, og smag til med salt og peber. Skær fisken i mindre stykker, og kom dem i suppen i 5-7 min. Sluk for varmen, og tilsæt krydderurter.

 

Energi pr. person: 2149KJ/514Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,4 g. 
Kulhydrat: 3,8 g. 
Fedt: 4,8 g.