HjemOpskrifterCremet fiskesuppe med laks, kartofler og dild

Cremet fiskesuppe med laks, kartofler og dild

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 gulerødder
  • 4 zittauerløg
  • 1 porre
  • 1 spsk smør
  • 500 g kartofler
  • 1½ liter koncentreret fiskefond, grøntsagsbouillon eller vand
  • 250 g creme fraiche 38%
  • salt og sort peber
  • 250 g laksefilet uden skind
  • 1½ dl dild
  • 1½ dl frisk persille
  • 1½ dl friske løvstikkeblade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i små tern.

  • 2.
    Skær gulerødder og porre i skiver.

  • 3.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

  • 4.
    Smelt smørret i en gryde, og svits løg, gulerødder og porrer i et par minutter.

  • 5.
    Tilsæt fiskefond/bouillon/vand og kartofler, og lad suppen småkoge under låg i 15 min.

  • 6.
    Rør derpå creme fraiche i, og smag til med salt og peber.

  • 7.
    Skær fisken i mindre stykker, og kom dem i suppen i 5-7 min.

  • 8.
    Sluk for varmen, og tilsæt krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11193 kj / 2675 kcal
Næringsindhold pr. 100g
347 kj / 83 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 24.7 %5.0 g
Kulhydrat: 28.2 %5.8 g
Fedt: 47.1 %4.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;