4 personer
1 løg
2 gulerødder
1 porre
1 spsk. smør
500 g kartofler
1½ l fiskefond, grøntsagsbouillon eller vand
250 g creme fraiche 38 %
Salt og sort peber
250 g laksefilet uden skind
1 stor håndfuld dild
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld løvstikke
Skær løg i små tern. Skær gulerødder og porre i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Smelt smørret i en gryde, og svits løg, gulerødder og porrer i et par minutter. Tilsæt fiskefond/bouillon/vand og kartofler, og lad suppen småkoge under låg i 15 min. Rør derpå creme fraiche i, og smag til med salt og peber. Skær fisken i mindre stykker, og kom dem i suppen i 5-7 min. Sluk for varmen, og tilsæt krydderurter.
Energi pr. person: 2149KJ/514Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,4 g.
Kulhydrat: 3,8 g.
Fedt: 4,8 g.