HjemOpskrifterCremet citronpasta med grønne asparges og persille

Cremet citronpasta med grønne asparges og persille

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g frisk pasta, f.eks. linguine eller fettuccine
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og sort peber
  • 2½ dl madlavningsfløde 8%
  • 1 dl kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog pastaen efter pakkens anvisning.

  • 2.
    Gem 1,5 dl af kogevandet, inden pastaen sigtes.

  • 3.
    Skær imens asparges i skrå skiver, og hak hvidløget fint.

  • 4.
    Varm olien i en pande, og svits asparges sammen med hvidløg i 1 minut.

  • 5.
    Tilsæt citronskal og -saft, og krydr med lidt salt og peber.

  • 6.
    Kom madlavningsfløde i, og lad det simre et par minutter.

  • 7.
    Hak persillen fint.

  • 8.
    Vend pastaen sammen med asparges, sauce og persille.

  • 9.
    Rør lidt af kogevandet i for at løsne op i pastaen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6682 kj / 1597 kcal
Næringsindhold pr. 100g
548 kj / 131 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 16 %5.1 g
Kulhydrat: 58.7 %18.9 g
Fedt: 25.3 %3.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;