Cremet blomkålssuppe med stenbiderrogn, citronolie og plukkede urter

fork and spoon
Forret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 løg

1 blomkål

½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
4 dl letmælk

1 tsk groft salt

Hvid peber

4 spsk koldpresset rapsolie

Revet skal af 1 usprøjtet citron
150 g stenbiderrogn

1 tsk citronsaft

Sort peber

Plukkede krydderurter, fx kørvel, basilikum, ærtespirer og dild

Sådan gør du

Hak løget groft. Del blomkålen i buketter og skær stokken i grove stykker. Steg løget i smør i en gryde til de bliver blanke. Tilsæt blomkål, bouillon, mælk og salt og kog blomkålen helt mør, ca. 15 min. Blend suppen og smag til med salt og hvid peber. Riv skallen af citronen og bland den med rapsolie . Smag stenbiderrognen til med salt, sort peber og citronsaft. Server blomkålssuppen med stenbidderrogn, dryp af citronolie og plukkede krydderurter over. 

 

Energi pr. person: 833KJ/199Kcal.

 

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 2,8g.

Kulhydrat: 3,1 g.

Fedt: 2,9 g.