HjemOpskrifterCremet blomkålssuppe med stenbiderrogn, citronolie og plukkede urter

Cremet blomkålssuppe med stenbiderrogn, citronolie og plukkede urter

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 0.5 liter grøntsagsbouillon
  • 4 dl letmælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 4 spsk koldpresset rapsolie
  • revet skal fra 1 citron (usprøjtet)
  • 150 g stenbiderrogn
  • 1 sort peber
  • krydderurt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak løget groft.

  • 2.
    Del blomkålen i buketter og skær stokken i grove stykker.

  • 3.
    Steg løget i smør i en gryde til de bliver blanke.

  • 4.
    Tilsæt blomkål, bouillon, mælk og salt og kog blomkålen helt mør, ca. 15 min.

  • 5.
    Blend suppen og smag til med salt og hvid peber.

  • 6.
    Riv skallen af citronen og bland den med rapsolie.

  • 7.
    Smag stenbiderrognen til med salt, sort peber og citronsaft.

  • 8.
    Server blomkålssuppen med stenbidderrogn, dryp af citronolie og plukkede krydderurter over.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4273 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
235 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 17.1 %2.4 g
Kulhydrat: 19.7 %2.7 g
Fedt: 63.2 %4.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;