4 personer
1 løg
1 blomkål
½ l hønse- eller grøntsagsbouillon
4 dl letmælk
1 tsk groft salt
Hvid peber
4 spsk koldpresset rapsolie
Revet skal af 1 usprøjtet citron
150 g stenbiderrogn
1 tsk citronsaft
Sort peber
Plukkede krydderurter, fx kørvel, basilikum, ærtespirer og dild
Hak løget groft. Del blomkålen i buketter og skær stokken i grove stykker. Steg løget i smør i en gryde til de bliver blanke. Tilsæt blomkål, bouillon, mælk og salt og kog blomkålen helt mør, ca. 15 min. Blend suppen og smag til med salt og hvid peber. Riv skallen af citronen og bland den med rapsolie . Smag stenbiderrognen til med salt, sort peber og citronsaft. Server blomkålssuppen med stenbidderrogn, dryp af citronolie og plukkede krydderurter over.
Energi pr. person: 833KJ/199Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 2,8g.
Kulhydrat: 3,1 g.
Fedt: 2,9 g.