HjemOpskrifterConfiterede andelår med karamelliserede æbler, sprød spidskål og grønkålschips

Confiterede andelår med karamelliserede æbler, sprød spidskål og grønkålschips

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 andelår
  • 1 l andefedt eller rapsolie
Til saltning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 4 laurbærblade
  • friskkværnet peber
  • 1 dl frisk timian
Grønkålschips
  • 100 g grønkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
Karamelliserede æbler og pærer
  • 2 æbler
  • 2 pærer
  • 100 spsk sukker
  • 30 g smør
Sprød spidskål
  • 400 g spidskål
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk balsamico glaze
  • revet citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Klargør andelårene og skrab kødet fra lårbenene. Det ser flot ud ved servering.

  • 2.
    Knus hvidløgene og bland det med salt, sukker, laurbærblade, peber og timian.

  • 3.
    Gnid andelårene ind med krydderierne til saltning.

  • 4.
    Kom andelårene i en frostpose og lad det trække natten over.

  • 5.
    Fjern krydderierne og kom andelårene i en gryde.

  • 6.
    Dæk med andefedt eller rapsolie.

  • 7.
    Lad andelårene simre ved medium til lav varme i 2,5 time.

  • 8.
    Tag andelårene op af fedtet og kom dem i en plastbeholder.

  • 9.
    Sigt fedtet over lårene og kom låg på. De kan nu holde sig på køl i minimum 1 uge.

  • 10.
    Når andelårene skal færdigtilberedes, tages de op af fedtet. Fjern overskydende fedt, og gem det på køl eller frost til næste gang, du skal lave confiteret and.

  • 11.
    Bland grønkålen med olivenolie og salt.

  • 12.
    Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og giv dem 100°C i ca. 15-20 minutter til de er sprøde.

  • 13.
    Skær æbler og pærer i tern med skræl.

  • 14.
    Varm sukkeret langsomt op på en pande til det er helt smeltet og gyldent, rør ikke i det undervejs.

  • 15.
    Kom smørret i og lad det bruse op.

  • 16.
    Kom æbler og pærer ved og lad det få farve og smag i ca. 8 minutter ved medium varme.

  • 17.
    Kog æbler og karamel sammen, så karamellen samler sig.

  • 18.
    Vend fintsnittet spidskål med salt i en sigte. Lad det trække i 20 minutter.

  • 19.
    Skyl og slyng spidskålen hurtigt.

  • 20.
    Anret med balsamico-glace, revet skal af usprøjtet citron og kværnet peber.

  • 21.
    Anret med spidskål i bunden af en stor tallerken, karamelliserede æbler og pærer, sprødstegt andelår på toppen og pynt med grønkålschips.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
58221 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1691 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 4.3 %4.3 g
Kulhydrat: 6.4 %6.4 g
Fedt: 89.3 %40.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;