HjemOpskrifterConfiterede andelår med karamelliserede æbler, sprød spidskål og grønkålschips
Confiterede andelår med karamelliserede æbler, sprød spidskål og grønkålschips
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
4 andelår
1 l andefedt eller rapsolie
Til saltning
3 fed hvidløg
2 spsk groft salt
2 spsk sukker
4 laurbærblade
friskkværnet peber
1 dl frisk timian
Grønkålschips
100 g grønkål
1 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
Karamelliserede æbler og pærer
2 æbler
2 pærer
100 spsk sukker
30 g smør
Sprød spidskål
400 g spidskål
1 spsk groft salt
2 spsk balsamico glaze
revet citronskal (usprøjtet)
friskkværnet peber
Sådan gør du
1.
Klargør andelårene og skrab kødet fra lårbenene. Det ser flot ud ved servering.
2.
Knus hvidløgene og bland det med salt, sukker, laurbærblade, peber og timian.
3.
Gnid andelårene ind med krydderierne til saltning.
4.
Kom andelårene i en frostpose og lad det trække natten over.
5.
Fjern krydderierne og kom andelårene i en gryde.
6.
Dæk med andefedt eller rapsolie.
7.
Lad andelårene simre ved medium til lav varme i 2,5 time.
8.
Tag andelårene op af fedtet og kom dem i en plastbeholder.
9.
Sigt fedtet over lårene og kom låg på. De kan nu holde sig på køl i minimum 1 uge.
10.
Når andelårene skal færdigtilberedes, tages de op af fedtet. Fjern overskydende fedt, og gem det på køl eller frost til næste gang, du skal lave confiteret and.
11.
Bland grønkålen med olivenolie og salt.
12.
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og giv dem 100°C i ca. 15-20 minutter til de er sprøde.
13.
Skær æbler og pærer i tern med skræl.
14.
Varm sukkeret langsomt op på en pande til det er helt smeltet og gyldent, rør ikke i det undervejs.
15.
Kom smørret i og lad det bruse op.
16.
Kom æbler og pærer ved og lad det få farve og smag i ca. 8 minutter ved medium varme.
17.
Kog æbler og karamel sammen, så karamellen samler sig.
18.
Vend fintsnittet spidskål med salt i en sigte. Lad det trække i 20 minutter.
19.
Skyl og slyng spidskålen hurtigt.
20.
Anret med balsamico-glace, revet skal af usprøjtet citron og kværnet peber.
21.
Anret med spidskål i bunden af en stor tallerken, karamelliserede æbler og pærer, sprødstegt andelår på toppen og pynt med grønkålschips.