Citruspickles med hvidløg og chili

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Citruspickles med hvidløg og chili
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 ubehandlede citroner

3 økologiske lime

2 fed hvidløg

2 tsk chiliflager

1 spsk groft salt

3 spsk sesamolie

2 tsk sennepsfrø.

1 ½ tsk stødt gurkemeje

1 tsk hel spidskommen

2 tsk karrypulver

1 tsk korianderfrø

Sådan gør du

Vask og tør to citroner og to lime. Kom dem i en gryde og dæk med vand. Kog citrusfrugterne i 1 time ved svag varme. Tag dem op af vandet og skær dem i grove tern. Kom det i en skål sammen med saften fra den sidste lime. Bland med fintsnittet hvidløg, chiliflager og salt. Varm sesamolien i en lille pande og rist sennepsfrø, gurkemeje, spidskommen, karrypulver og knuste korianderfrø her i. Når sennepsfrøene begynder at poppe, tages panden af varmen og den varme olie og krydderierne blandes i citrusfrugterne. Denne slags pickles er klar til at spise med det samme. Kan gemmes i et skoldet glas og opbevares på køl i op til 14 dage.

 

Energi pr. person: 367KJ/88Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,3 g.
Kulhydrat: 10,1 g.
Fedt: 5,6 g.