4 personer
1 kg små kartofler
2 økologiske citroner
2 økologiske appelsiner
4 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
1 kylling
2-3 kviste rosmarin
250 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 lille bundt purløg
Skrub kartoflerne. Pres saften af 1 citron og 1 appelsin, og bland det med honning og olivenolie. Skær den anden citron og appelsin i både. Krydr med salt og peber. Læg kyllingen i et ovnfast fad med brystsiden op. Læg kartofler og citrusbåde omkring den, og dryp halvdelen af marinaden over det hele. Krydr med lidt salt på kyllingen, og læg rosmarin ned omkring kartoflerne. Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time. Vend rundt i kartoflerne undervejs, og pensl kyllingen med resten af marinaden ca. halvvejs. Halvér tomaterne, og vend dem med olivenolie, klippet purløg og lidt salt og peber. Server kylling og kartofler med tomatsalaten.
Energi pr. person: 4521KJ/1080Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,4 g.
Kulhydrat: 9 g.
Fedt: 8,2 g.