HjemOpskrifterCitrus-honning-glaseret kylling med kartofler og tomatsalat

Citrus-honning-glaseret kylling med kartofler og tomatsalat

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg små kartofler
  • 2 citroner (usprøjtede)
  • 2 økologiske appelsiner
  • 4 spsk honning
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 kylling
  • 3 friske rosmarinkviste
  • 250 g cherrytomater
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 bundt purløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub kartoflerne.

  • 2.
    Pres saften af 1 citron og 1 appelsin, og bland det med honning og olivenolie.

  • 3.
    Skær den anden citron og appelsin i både.

  • 4.
    Krydr med salt og peber.

  • 5.
    Læg kyllingen i et ovnfast fad med brystsiden op.

  • 6.
    Læg kartofler og citrusbåde omkring den, og dryp halvdelen af marinaden over det hele.

  • 7.
    Krydr med lidt salt på kyllingen, og læg rosmarin ned omkring kartoflerne.

  • 8.
    Steg det hele i ovnen ved 200°C i 1 time.

  • 9.
    Vend rundt i kartoflerne undervejs, og pensl kyllingen med resten af marinaden ca. halvvejs.

  • 10.
    Halvér tomaterne, og vend dem med olivenolie, klippet purløg og lidt salt og peber.

  • 11.
    Server kylling og kartofler med tomatsalaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14891 kj / 3559 kcal
Næringsindhold pr. 100g
464 kj / 111 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 32.5 %8.9 g
Kulhydrat: 30.8 %8.4 g
Fedt: 36.7 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;