Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Citronmåne

Bedømmelse (17)
60-90 min
9 personer

Ingredienser

Ovntid: ca. 45-55 minutter.


200 g mel

65 g mandelmel

2 tsk bagepulver

200 g sukker

200 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

3 usprøjtede citroner

4 æg

120 ml mælk

1 tsk vaniljesukker

6 spsk frisk citronsaft


Citronglasur: 

120 g flormelis

6-7 tsk frisk citronsaft
 

Pynt: Fintrevet citronskal 

Tænd ovnen på 170°C. Smør en 24 cm springform med smør og beklæd bunden med bagepapir.
Bland mel, mandelmel, bagepulver og sukker sammen i en stor røreskål. Tilsæt 200 g smør og rør dejen, til den er en grov, smuldret dej. Pisk herefter salt, friskrevet skal af 3 usprøjtede citroner, æg, mælk, vaniljesukker og citronsaft sammen, og bland det hele i den smuldrede dej. Rør massen helt glat og hæld den i springformen. Bag kagen i ca. 45-55 minutter, indtil den er flot gylden og bagt i midten. Test evt. med et bambusspyd. Lad kagen stå i 10 minutter inden den tages ud af formen og lad den køle helt af på en rist. Rør flormelis og citronsaft sammen til en syrlig glasur. Justér evt. i konsistensen med ekstra flormelis. Når kagen er afkølet, smøres toppen med citronglasur. Pynt med fintrevet citronskal.

 

Energi pr. person: 1780 kJ / 424 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 17,0 g
Kulhydrat: 39,0 g

Citronmåne

Tænd ovnen på 170°C. Smør en 24 cm springform med smør og beklæd bunden med bagepapir.
Bland mel, mandelmel, bagepulver og sukker sammen i en stor røreskål. Tilsæt 200 g smør og rør dejen, til den er en grov, smuldret dej. Pisk herefter salt, friskrevet skal af 3 usprøjtede citroner, æg, mælk, vaniljesukker og citronsaft sammen, og bland det hele i den smuldrede dej. Rør massen helt glat og hæld den i springformen. Bag kagen i ca. 45-55 minutter, indtil den er flot gylden og bagt i midten. Test evt. med et bambusspyd. Lad kagen stå i 10 minutter inden den tages ud af formen og lad den køle helt af på en rist. Rør flormelis og citronsaft sammen til en syrlig glasur. Justér evt. i konsistensen med ekstra flormelis. Når kagen er afkølet, smøres toppen med citronglasur. Pynt med fintrevet citronskal.

 

Energi pr. person: 1780 kJ / 424 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 17,0 g
Kulhydrat: 39,0 g