HjemOpskrifterCitronmåne

Citronmåne

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
ovntid: ca. 45-55 min.
  • 200 g hvedemel
  • 65 g mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 200 g stuetemperatur smør
  • 0.5 tsk salt
  • 3 citroner (usprøjtede)
  • 4 æg
  • 120 ml mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 12 spsk friskpresset citronsaft (brug 6-7 skefulde til glasuren)
  • 120 g flormelis
    pynt:
    • fintrevet citronskal (usprøjtet)

    Sådan gør du

    • 1.
      Tænd ovnen på 170°C.

    • 2.
      Smør en 24 cm springform med smør og beklæd bunden med bagepapir.

    • 3.
      Bland mel, mandelmel, bagepulver og sukker sammen i en stor røreskål.

    • 4.
      Tilsæt 200 g smør og rør dejen, til den er en grov, smuldret dej.

    • 5.
      Pisk herefter salt, friskrevet skal af 3 usprøjtede citroner, æg, mælk, vaniljesukker og citronsaft sammen, og bland det hele i den smuldrede dej.

    • 6.
      Rør massen helt glat og hæld den i springformen.

    • 7.
      Bag kagen i ca. 45-55 minutter, indtil den er flot gylden og bagt i midten.

    • 8.
      Test evt. med et bambusspyd.

    • 9.
      Lad kagen stå i 10 minutter inden den tages ud af formen og lad den køle helt af på en rist.

    • 10.
      Rør flormelis og citronsaft sammen til en syrlig glasur.

    • 11.
      Justér evt. i konsistensen med ekstra flormelis.

    • 12.
      Når kagen er afkølet, smøres toppen med citronglasur.

    • 13.
      Pynt med fintrevet citronskal.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    18138 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1078 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.1 g
    Protein: 6.1 %3.9 g
    Kulhydrat: 47.8 %30.3 g
    Fedt: 46.1 %13.4 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;