9 personer
Ovntid: ca. 45-55 minutter.
200 g mel
65 g mandelmel
2 tsk bagepulver
200 g sukker
200 g smør, stuetemperatur
½ tsk salt
3 usprøjtede citroner
4 æg
120 ml mælk
1 tsk vaniljesukker
6 spsk frisk citronsaft
Citronglasur:
120 g flormelis
6-7 tsk frisk citronsaft
Pynt: Fintrevet citronskal
Tænd ovnen på 170°C. Smør en 24 cm springform med smør og beklæd bunden med bagepapir.
Bland mel, mandelmel, bagepulver og sukker sammen i en stor røreskål. Tilsæt 200 g smør og rør dejen, til den er en grov, smuldret dej. Pisk herefter salt, friskrevet skal af 3 usprøjtede citroner, æg, mælk, vaniljesukker og citronsaft sammen, og bland det hele i den smuldrede dej. Rør massen helt glat og hæld den i springformen. Bag kagen i ca. 45-55 minutter, indtil den er flot gylden og bagt i midten. Test evt. med et bambusspyd. Lad kagen stå i 10 minutter inden den tages ud af formen og lad den køle helt af på en rist. Rør flormelis og citronsaft sammen til en syrlig glasur. Justér evt. i konsistensen med ekstra flormelis. Når kagen er afkølet, smøres toppen med citronglasur. Pynt med fintrevet citronskal.
Energi pr. person: 1780 kJ / 424 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 17,0 g
Kulhydrat: 39,0 g