Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Citronmåne
Citronmåne
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 personer
ovntid: ca. 45-55 min.
200 g hvedemel
65 g mandelmel
2 tsk bagepulver
200 g sukker
200 g stuetemperatur smør
0.5 tsk salt
3 citroner (usprøjtede)
4 æg
120 ml mælk
1 tsk vaniljesukker
12 spsk friskpresset citronsaft (brug 6-7 skefulde til glasuren)
120 g flormelis
pynt:
fintrevet citronskal (usprøjtet)
Sådan gør du
1.
Tænd ovnen på 170°C.
2.
Smør en 24 cm springform med smør og beklæd bunden med bagepapir.
3.
Bland mel, mandelmel, bagepulver og sukker sammen i en stor røreskål.
4.
Tilsæt 200 g smør og rør dejen, til den er en grov, smuldret dej.
5.
Pisk herefter salt, friskrevet skal af 3 usprøjtede citroner, æg, mælk, vaniljesukker og citronsaft sammen, og bland det hele i den smuldrede dej.
6.
Rør massen helt glat og hæld den i springformen.
7.
Bag kagen i ca. 45-55 minutter, indtil den er flot gylden og bagt i midten.
8.
Test evt. med et bambusspyd.
9.
Lad kagen stå i 10 minutter inden den tages ud af formen og lad den køle helt af på en rist.
10.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en syrlig glasur.
11.
Justér evt. i konsistensen med ekstra flormelis.
12.
Når kagen er afkølet, smøres toppen med citronglasur.
13.
Pynt med fintrevet citronskal.
Kager
Brød og kager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18138 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1078 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
6.1 %
3.9 g
Kulhydrat:
47.8 %
30.3 g
Fedt:
46.1 %
13.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;