HjemOpskrifterCitron-sandkage med glasur og kokos, pyntet med dragé påskeæg

Citron-sandkage med glasur og kokos, pyntet med dragé påskeæg

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 200 g blødt smør + 1 tsk. til formen
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • revet skal fra 2 citroner (usprøjtede), og saft af 1
    Glasur:
    • 150 g flormelis
    • revet skal fra 0.5 citron (usprøjtet)
    • 4 spsk kokosmel
    • Evt. 1 pose 1 dragé påskeæg til pynt

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Rør smør og sukker sammen til det er helt lyst.

    • 2.
      Pisk æggene i et ad gangen og kom så mel, bagepulver og vanilje i sammen med citronskal fra 2 citroner og saft fra 1.

    • 3.
      Rør dejen godt sammen.

    • 4.
      Smør en sandkageform på ca. 2 l. grundigt med smør og kom dejen i.

    • 5.
      Bag kagen i ca. 35 min. ved 180°C.

    • 6.
      Lad den køle af og tag den ud af formen.

    • 7.
      Rør en glasur af flormelis og citronsaft og pynt kagen med glasur, kokosmel og evt. små dragé æg som pynt.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    17095 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1317 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.0 g
    Protein: 4.6 %3.6 g
    Kulhydrat: 51.3 %39.8 g
    Fedt: 44.1 %15.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;