HjemOpskrifterCitron-sandkage med glasur og kokos, pyntet med dragé påskeæg

Citron-sandkage med glasur og kokos, pyntet med dragé påskeæg

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 200 g blødt smør + 1 tsk. til formen
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • saft af 2½ citron (usprøjtet)
Glasur:
  • 150 g flormelis
  • saft af 2½ citron (usprøjtet)
  • 4 spsk kokosmel
  • Evt. 1 pose 1 dragé påskeæg til pynt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør smør og sukker sammen til det er helt lyst.

  • 2.
    Pisk æggene i et ad gangen og kom så mel, bagepulver og vanilje i sammen med citronskal fra 2 citroner og saft fra 1.

  • 3.
    Rør dejen godt sammen.

  • 4.
    Smør en sandkageform på ca. 2 l. grundigt med smør og kom dejen i.

  • 5.
    Bag kagen i ca. 35 min. ved 180°C.

  • 6.
    Lad den køle af og tag den ud af formen.

  • 7.
    Rør en glasur af flormelis og citronsaft og pynt kagen med glasur, kokosmel og evt. små dragé æg som pynt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17128 kj / 4094 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1322 kj / 316 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 4.9 %3.8 g
Kulhydrat: 51.2 %39.8 g
Fedt: 43.9 %15.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;