Citron-sandkage med glasur og kokos, pyntet med dragé påskeæg

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Citron-sandkage
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

200 g blødt smør + 1 tsk. til formen

200 g sukker

4 æg

200 g hvedemel

1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver

Revet skal fra 2 usprøjtede citroner og saft af 1

 

Glasur:

150 g flormelis

Saft fra ½ citron

4 spsk. kokosmel

Evt. 1 pose dragé påskeæg til pynt

Sådan gør du

Rør smør og sukker sammen til det er helt lyst. Pisk æggene i et ad gangen og kom så mel, bagepulver og vanilje i sammen med citronskal fra 2 citroner og saft fra 1. Rør dejen godt sammen. Smør en sandkageform på ca. 2 l. grundigt med smør og kom dejen i. Bag kagen i ca. 35 min. ved 180°C. Lad den køle af og tag den ud af formen. Rør en glasur af flormelis og citronsaft og pynt kagen med glasur, kokosmel og evt. små dragé æg som pynt.

 

Energi pr. person: 2109KJ/504Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3 g.
Kulhydrat: 59,8 g.
Fedt: 22,2 g.