HjemOpskrifterChokoladetærte med trøffelkugler

Chokoladetærte med trøffelkugler

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
mørdej til tærten
  • 280 g smør
  • 220 g flormelis
  • 0.25 tsk salt
  • 5 æggeblommer
  • 5 spsk mælk
  • 550 g hvedemel
fyld til tærten
  • 100 g smør
  • 125 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 0.25 tsk salt
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 30 g sirup
  • 50 g græsk yoghurt
trøffelkugler
  • 250 g Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 vaniljestang
  • 25 g honning
  • 400 g mælkechokolade
  • 75 g smør
  • lidt fint salt
  • pynt: 125 g hindbær

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    (4 chokoladetærter) (1 tærte til 6. pers) Ingredienserne skal kun lige æltes sammen og så på køl.

  • 2.
    Gerne i et døgn.

  • 3.
    Massen rulles ned i formen, ca. 3-4 mm., og trykkes ned.

  • 4.
    Der skal være en kant af dejen, som hænger udover formen, da kanten ellers vil glide ned, når den bages.

  • 5.
    Når dejen er i formen sættes den på frost.

  • 6.
    Den kolde form sættes ind i en forvarmet ovn på 180 grader og bages i ca. 10 - 12 min.

  • 7.
    Når den er bagt, skæres det overskydende mørdej af, og den er klar til at fyldes.

  • 8.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokoladen, kakao og salt.

  • 9.
    Når massen er glat tilsættes sirup og det syrnede mælkeprodukt.

  • 10.
    Æg og sukker piskes luftigt og vendes i.

  • 11.
    Fyld ca. 150 g i hver tærte.

  • 12.
    Derefter bages de i ca. 40 min ved 150 grader.

  • 13.
    Når de er afkølet, er de klar.

  • 14.
    Fløde, honning og vanilje sættes i kog.

  • 15.
    Lidt af gangen hældes det over den hakkede flødechokolade.

  • 16.
    Når massen er nedkølet til 35-40 grader, tilsættes den bløde smør og lidt salt.

  • 17.
    Massen puttes i form, filmes og sættes på køl til dagen efter.

  • 18.
    Med en varm teske formes nogle aflange kugler, som lægges tilfældigt på kagen sammen med friske hindbær og chokoladepynt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
47104 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1735 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 4.8 %4.9 g
Kulhydrat: 41.4 %42.3 g
Fedt: 53.8 %25.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;