6 personer
Mørdej til tærten:
280 g smør
220 g flormelis
knivspids salt
5 æggeblommer
5 spsk. mælk
550 g mel
Fyld til tærten:
100 g smør
125 g 80 % Toms EKSTRA
3 spsk. kakao
lidt salt
175 g æg = 3 æg
150 g sukker
30 g sirup
50 g syrnet mælkeprodukt (eks. græsk yoghurt 10 %)
Trøffelkugler:
250 g fløde (beregnet på piskefløde)
1 stang vanilje
25 g honning
400 g Toms flødechokolade
75 g smør
lidt salt
Pynt 125 g Hindbær
(4 chokoladetærter) (1 tærte til 6. pers)
Ingredienserne skal kun lige æltes sammen og så på køl. Gerne i et døgn.
Massen rulles ned i formen, ca. 3-4 mm., og trykkes ned. Der skal være en kant af dejen, som hænger udover formen, da kanten ellers vil glide ned, når den bages. Når dejen er i formen sættes den på frost.
Den kolde form sættes ind i en forvarmet ovn på 180 grader og bages i ca. 10 - 12 min. Når den er bagt, skæres det overskydende mørdej af, og den er klar til at fyldes.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokoladen, kakao og salt. Når massen er glat tilsættes sirup og det syrnede mælkeprodukt. Æg og sukker piskes luftigt og vendes i.
Fyld ca. 150 g i hver tærte. Derefter bages de i ca. 40 min ved 150 grader. Når de er afkølet, er de klar.
Fløde, honning og vanilje sættes i kog. Lidt af gangen hældes det over den hakkede flødechokolade. Når massen er nedkølet til 35-40 grader, tilsættes den bløde smør og lidt salt. Massen puttes i form, filmes og sættes på køl til dagen efter.
Med en varm teske formes nogle aflange kugler, som lægges tilfældigt på kagen sammen med friske hindbær og chokoladepynt.
Energiindhold i ét stk. tærte (6 stk. pr. tærte)
477 kcal (1994 KJ)
Protein: 5,2 %
Fedt: 56,1
Kulhydrat: 38,7 %
Energiindhold pr. 100 g tærte: 421 kcal (1760 KJ)