Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Chokoladetærte med trøffelkugler
Chokoladetærte med trøffelkugler
Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
mørdej til tærten
280 g smør
220 g flormelis
0.25 tsk salt
5 æggeblommer
5 spsk mælk
550 g hvedemel
fyld til tærten
100 g smør
125 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
3 spsk kakaopulver
0.25 tsk salt
3 æg
150 g sukker
30 g sirup
50 g yoghurt 10%
trøffelkugler
250 g Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1 vaniljestang
25 g honning
400 g mælkechokolade
75 g smør
lidt fint salt
pynt: 125 g hindbær
Sådan gør du
1.
(4 chokoladetærter) (1 tærte til 6. pers) Ingredienserne skal kun lige æltes sammen og så på køl.
2.
Gerne i et døgn.
3.
Massen rulles ned i formen, ca. 3-4 mm., og trykkes ned.
4.
Der skal være en kant af dejen, som hænger udover formen, da kanten ellers vil glide ned, når den bages.
5.
Når dejen er i formen sættes den på frost.
6.
Den kolde form sættes ind i en forvarmet ovn på 180 grader og bages i ca. 10 - 12 min.
7.
Når den er bagt, skæres det overskydende mørdej af, og den er klar til at fyldes.
8.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokoladen, kakao og salt.
9.
Når massen er glat tilsættes sirup og det syrnede mælkeprodukt.
10.
Æg og sukker piskes luftigt og vendes i.
11.
Fyld ca. 150 g i hver tærte.
12.
Derefter bages de i ca. 40 min ved 150 grader.
13.
Når de er afkølet, er de klar.
14.
Fløde, honning og vanilje sættes i kog.
15.
Lidt af gangen hældes det over den hakkede flødechokolade.
16.
Når massen er nedkølet til 35-40 grader, tilsættes den bløde smør og lidt salt.
17.
Massen puttes i form, filmes og sættes på køl til dagen efter.
18.
Med en varm teske formes nogle aflange kugler, som lægges tilfældigt på kagen sammen med friske hindbær og chokoladepynt.
Tærter
Søde sager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
47104 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1735 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
4.8 %
4.9 g
Kulhydrat:
41.4 %
42.3 g
Fedt:
53.8 %
25.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;