HjemOpskrifterChokolademousse med yoghurt

Chokolademousse med yoghurt

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 tsk kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade med chili eller orange
  • 1 tsk nescafé
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand
  • 100 g yoghurt 10%
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
pynt
  • 2 appelsiner
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • 1.
    Hak chokoladen og kom den i en gryde over vandbad til den smelter.

  • 2.
    Rør kakaopulver, nescafe og vaniljesukker sammen med vand og kom det i den smeltede chokolade.

  • 3.
    Tag chokoladen af vandbad.

  • 4.
    Vend græsk yoghurt i chokoladebland­ingen.

  • 5.
    Pisk æggehvider med sukker og vend dem forsigtigt i chokolade- blandingen.

  • 6.
    Fordel chokolademoussen i 4 glas.

  • 7.
    Sæt film over og stil dem på køl.

  • 8.
    Pynt: Skær skrællen af de usprøjtede appelsiner uden det hvide kommer med og skær skallen i strimler.

  • 9.
    Kog vand op i en gryde og blancher appelsinskallerne i 1 min. i kogende vand.

  • 10.
    Derefter skylles med koldt vand.

  • 11.
    Kog vand og sukker op til en tyk sukkerlage.

  • 12.
    Kog appelsinskallerne møre i sukkerlagen i 30 min. til sukkeret er næsten opløst.

  • 13.
    Pynt med appelsinstrimler på toppen og servér.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6719 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
644 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 5 %1.9 g
Kulhydrat: 72.8 %27.6 g
Fedt: 22.2 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;