HjemOpskrifterChokolademarengs med bær flødeskum

Chokolademarengs med bær flødeskum

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

7 personer
  • 3 past. æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 60 g mørk chokolade, smeltet
    fløde med bær:
    • 2.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
    • 150 g hindbær
    • 150 g jordbær i mindre stykker
      pynt:
      • pebermynteblad

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Tilberednings tid: 1,5 time Ovn tid: Ca. 1 time ved 100 grader° Pisk æggehvider stive, tilsæt eddike og sukker og pisk til marengskonsistens.

      • 2.
        Vend smeltet chokolade i massen.

      • 3.
        Kom bagepapir på bageplade.

      • 4.
        Lav fuglereder med en ske og lave 8-stk. fuglereder på bagepapir på en bageplade.

      • 5.
        Bages i ovn ved 100 grader i ca. 1 time til de er tørre, afkøler på rist.

      • 6.
        Skyl bær og skær jordbær i mindre stykker.

      • 7.
        Kom fløde i en skål og pisk til flødeskum.

      • 8.
        Vend bær i flødeskum og anret på de afkølede fuglereder.

      • 9.
        Pynt med mynte.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      8185 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      957 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.0 g
      Protein: 4.2 %2.4 g
      Kulhydrat: 44.4 %25.0 g
      Fedt: 51.4 %13.3 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;