Chokoladekage bagt med vaniljeis

30-60 min
8 personer

Ingredienser

150 g blødt smør

250 g sukker

3 æg

150 g vaniljeis

225 g hvedemel

2 spsk kakaopulver

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

1 dl æblemost

50 g mørk chokolade

 

Kom smør og sukker i en røreskål og pisk det hvidt. Pisk æggene i et ad gangen. Vend rørt, letsmeltet vaniljeis i dejen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og vaniljepulver sammen i en anden skål, og sigt det herefter i dejen. Vend det hele godt rundt. Tilsæt æblemost og kom herefter dejen i en smurt springform på 22 cm. Smelt den mørke chokolade og fordel den smeltede chokolade på toppen af dejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 175°C i ca. 48-50 minutter. Lad den køle af på en rist og tag den herefter ud af springformen.

 

Servér den evt. med is til.

 

Energi pr. person: 2045 kJ / 487 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 16,5 g

Kulhydrat: 43,0 g

Kom smør og sukker i en røreskål og pisk det hvidt. Pisk æggene i et ad gangen. Vend rørt, letsmeltet vaniljeis i dejen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og vaniljepulver sammen i en anden skål, og sigt det herefter i dejen. Vend det hele godt rundt. Tilsæt æblemost og kom herefter dejen i en smurt springform på 22 cm. Smelt den mørke chokolade og fordel den smeltede chokolade på toppen af dejen. Bag kagen i midten af ovnen ved 175°C i ca. 48-50 minutter. Lad den køle af på en rist og tag den herefter ud af springformen.

 

Servér den evt. med is til.

 

Energi pr. person: 2045 kJ / 487 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,0 g
Fedt: 16,5 g

Kulhydrat: 43,0 g