HjemOpskrifterChokoladekage bagt med vaniljeis

Chokoladekage bagt med vaniljeis

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g vaniljeflødeis
  • 225 g hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl æblemost
  • 50 g mørk chokolade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom smør og sukker i en røreskål og pisk det hvidt.

  • 2.
    Pisk æggene i et ad gangen.

  • 3.
    Vend rørt, letsmeltet vaniljeis i dejen.

  • 4.
    Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og vaniljepulver sammen i en anden skål, og sigt det herefter i dejen.

  • 5.
    Vend det hele godt rundt.

  • 6.
    Tilsæt æblemost og kom herefter dejen i en smurt springform på 22 cm.

  • 7.
    Smelt den mørke chokolade og fordel den smeltede chokolade på toppen af dejen.

  • 8.
    Bag kagen i midten af ovnen ved 175°C i ca. 48-50 minutter.

  • 9.
    Lad den køle af på en rist og tag den herefter ud af springformen.

  • 10.
    Servér den evt. med is til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15737 kj / 3761 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1424 kj / 340 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 5.9 %4.9 g
Kulhydrat: 53.2 %44.6 g
Fedt: 40.9 %15.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;