HjemOpskrifterChokoladeboller med ølandshvede

Chokoladeboller med ølandshvede

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
antal: 12 stk.
  • 4 dl lunkent vand
  • 100 g græsk yoghurt
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 12 g groft salt
  • 150 g ølandshvedemel, sigtet
  • 500- 550 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade grofthakket
  • 1 æg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland vand og yoghurt sammen, og rør gær ud i.

  • 2.
    Tilsæt honning og salt, og rør begge slags mel i sammen med chokoladen.

  • 3.
    Ælt dejen grundigt i 10 min., til den er elastisk.

  • 4.
    Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 1 ½-2 timer, til den er fordoblet i størrelse.

  • 5.
    Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller.

  • 6.
    Sæt bollerne i et ovnfast fad med 2 cm. imellem, så de kan vokse ind i hinanden under hævning.

  • 7.
    Lad bollerne efterhæve i 45 min.

  • 8.
    Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne ved 200°C i 20 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13681 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
974 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 10.6 %6.1 g
Kulhydrat: 73.7 %42.2 g
Fedt: 15.7 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;