6 personer
Antal: 12 stk.
4 dl lunkent vand
100 g græsk yoghurt 2 %
25 g gær
1 spsk. honning
12 g groft salt
150 g ølandshvedemel, sigtet
500-550 g hvedemel
100 g mørk chokolade, grofthakket
1 æg
Bland vand og yoghurt sammen, og rør gær ud i. Tilsæt honning og salt, og rør begge slags mel i sammen med chokoladen. Ælt dejen grundigt i 10 min., til den er elastisk. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 1 ½-2 timer, til den er fordoblet i størrelse. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne i et ovnfast fad med 2 cm. imellem, så de kan vokse ind i hinanden under hævning. Lad bollerne efterhæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne ved 200°C i 20 min.
Energi pr. person: 1056KJ/252 Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,7 g.
Kulhydrat: 40,8 g.
Fedt: 4,4 g.