Chokoladeboller med ølandshvede

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Chokoladeboller med ølandshvede
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Antal: 12 stk. 
 

4 dl lunkent vand

100 g græsk yoghurt 2 %

25 g gær

1 spsk. honning

12 g groft salt

150 g ølandshvedemel, sigtet

500-550 g hvedemel

100 g mørk chokolade, grofthakket

1 æg

Sådan gør du

Bland vand og yoghurt sammen, og rør gær ud i. Tilsæt honning og salt, og rør begge slags mel i sammen med chokoladen. Ælt dejen grundigt i 10 min., til den er elastisk. Dæk den med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 1 ½-2 timer, til den er fordoblet i størrelse. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne i et ovnfast fad med 2 cm. imellem, så de kan vokse ind i hinanden under hævning. Lad bollerne efterhæve i 45 min. Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne ved 200°C i 20 min.

 

Energi pr. person: 1056KJ/252 Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,7 g. 
Kulhydrat: 40,8 g. 
Fedt: 4,4 g.