HjemOpskrifterChokolade kanelsnegle

Chokolade kanelsnegle

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 2.5 dl letmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 0.5 tsk groft salt
  • 50 g sukker
  • 25 g smeltet smør, afkølet
  • ca. 400 g hvedemel
fyld:
  • 150 g blødt smør
  • 175 g brun farin
  • 2 spsk stødt kanel
  • 150 g grofthakket mørk chokolade
  • 1 æg til pensling
  • 100 g smeltet mørk chokolade til topping

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lun mælken så den er håndvarm og opløs gæren der i.

  • 2.
    Rør æg, salt, sukker og smeltet smør i og rør derefter melet i.

  • 3.
    Ælt dejen let – den skal være ret klistret.

  • 4.
    Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

  • 5.
    Til fyldet røres smør sammen med brun farin og kanel.

  • 6.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord til et stort rektangel.

  • 7.
    Smør fyldet på helt ud til kanten og drys med hakket mørk chokolade.

  • 8.
    Rul dejen sammen til en pølse og skær den 12 tykke skiver.

  • 9.
    Læg skiverne i en smurt bradepande, så der er 2 cm. imellem hver kanelsnegl.

  • 10.
    Lad dem efterhæve i 30 min.

  • 11.
    Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200°C i 15 min.

  • 12.
    Lad kanelsneglene køle af og pynt dem med smeltet chokolade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
21644 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1499 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 5.8 %5.1 g
Kulhydrat: 53.7 %47.3 g
Fedt: 40.5 %16.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;