Chokolade kanelsnegle

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Chokolade kanelsnegle
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Antal: 12 stk.

Dej
2½ dl letmælk
25 g gær
1 æg
½ tsk. groft salt
50 g sukker
25 g smør, smeltet og let afkølet
ca 400 g hvedemel

Fyld
150 g blødt smør
175 g brun farin
2 spsk. kanel
150 g mørk chokolade, grofthakket
1 æg til pensling
100 g smeltet mørk chokolade til topping

Sådan gør du

Lun mælken så den er håndvarm og opløs gæren der i. Rør æg, salt,  sukker og smeltet smør i og rør derefter melet i. Ælt dejen let – den skal være ret klistret. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Til fyldet røres smør sammen med brun farin og kanel. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et stort rektangel. Smør fyldet på helt ud til kanten og drys med hakket mørk chokolade. Rul dejen sammen til en pølse og skær den 12 tykke skiver. Læg skiverne i en smurt bradepande, så der er 2 cm. imellem hver kanelsnegl. Lad dem efterhæve i 30 min.

Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200°C i 15 min. Lad kanelsneglene køle af og pynt dem med smeltet chokolade.

 

Energi pr. person: 1825KJ/436Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 42,5 g.
Fedt: 19,7 g.