Choko spread med hasselnødder

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Choko spread med hasselnødder
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

2 små glas med patentlåg, skoldet og skyllet i Atamon

 

200 g hasselnødder

150 g mørk chokolade

1,5 dl fløde

50 g smør

½ tsk sea salt

 

Pynt: Hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Kom hasselnødderne i en bradepande og stil dem i ovnen ved 160°C i 15-17 minutter, til de er gyldne og skallen begynder at løsne sig. Kom hasselnødderne i et viskestykke og rul skallen af. Kom hasselnødderne uden skal i en foodprocessor og kør dem til fintmalet nøddemel. Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kog fløden op og hæld lidt ad gangen over den hakkede chokolade, mens der røres rundt. Rør det sammen til det har en ensartet konsistens. Kom chokoladeblandingen ned til nøddemelet i foodprocessoren, og krydr med sea salt. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Kom den færdige choko spread i skoldede, atamonskyllede glas. Pynt med hakkede hasselnødder og sæt låg på. Opbevares på køl.

Serveringstip: Brug altid en ren kniv til at tage choko spread med.

Energi pr. person: 1543 kJ / 367 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 47,5 g

Kulhydrat: 17,0 g