HjemOpskrifterChoko spread med hasselnødder

Choko spread med hasselnødder

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
  • 200 g hasselnøddekerner
  • 150 g mørk chokolade
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 50 g smør
  • ½ tsk havsalt
  • Pynt: hasselnøddeflager

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom hasselnødderne i en bradepande og stil dem i ovnen ved 160°C i 15-17 minutter, til de er gyldne og skallen begynder at løsne sig.

  • 2.
    Kom hasselnødderne i et viskestykke og rul skallen af.

  • 3.
    Kom hasselnødderne uden skal i en foodprocessor og kør dem til fintmalet nøddemel.

  • 4.
    Hak chokoladen fint og kom det i en skål.

  • 5.
    Kog fløden op og hæld lidt ad gangen over den hakkede chokolade, mens der røres rundt. Rør det sammen til det har en ensartet konsistens.

  • 6.
    Kom chokoladeblandingen ned til nøddemelet i foodprocessoren, og krydr med sea salt. Blend det hele sammen til en ensartet masse.

  • 7.
    Kom den færdige choko spread i skoldede, atamonskyllede glas.

  • 8.
    Pynt med hakkede hasselnødder og sæt låg på.

  • 9.
    Opbevares på køl.

  • 10.
    Serveringstip: Brug altid en ren kniv til at tage choko spread med.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11983 kj / 2864 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2167 kj / 518 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 5.9 %7.5 g
Kulhydrat: 20 %25.5 g
Fedt: 74.1 %43.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;