9 personer
2 små glas med patentlåg, skoldet og skyllet i Atamon
200 g hasselnødder
150 g mørk chokolade
1,5 dl fløde
50 g smør
½ tsk sea salt
Pynt: Hakkede hasselnødder
Kom hasselnødderne i en bradepande og stil dem i ovnen ved 160°C i 15-17 minutter, til de er gyldne og skallen begynder at løsne sig. Kom hasselnødderne i et viskestykke og rul skallen af. Kom hasselnødderne uden skal i en foodprocessor og kør dem til fintmalet nøddemel. Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kog fløden op og hæld lidt ad gangen over den hakkede chokolade, mens der røres rundt. Rør det sammen til det har en ensartet konsistens. Kom chokoladeblandingen ned til nøddemelet i foodprocessoren, og krydr med sea salt. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Kom den færdige choko spread i skoldede, atamonskyllede glas. Pynt med hakkede hasselnødder og sæt låg på. Opbevares på køl.
Serveringstip: Brug altid en ren kniv til at tage choko spread med.
Energi pr. person: 1543 kJ / 367 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 47,5 g
Kulhydrat: 17,0 g