6 personer
100 g brun farin
100 g sukker
125 g blødt smør
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
220 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g mørke chokoladechips (eller hakket chokolade)
300 g is
Rør begge slags sukker sammen med smør til det er blødt. Pisk æg og vaniljesukker i og rør til sidst mel og bagepulver i. Pak dejen ind i plastfolie og form den til en tyk pølse på ca. 7 cm i diameter. Kom dejen i køleskabet i 3 timer eller til næste dag, så den er helt fast. Skær dejen i 12 skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bages i 12-15 min ved 175 gr. Lad kagerne køle af, før de lægges sammen med en kugle is.
Energi pr. person: 2831KJ/677Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,9 g.
Kulhydrat: 44 g.
Fedt: 21,6 g.