HjemOpskrifterCheesecake med citron og brombær

Cheesecake med citron og brombær

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Bund
  • 200 g digestive kiks
  • 75 g smør, smeltet
Ostecreme
  • 3 blade husblas
  • 0.5 dl kogende vand
  • 300 g flødeost naturel
  • korn af 1 vaniljestang
  • 75 g flormelis
  • 1 citronskal (usprøjtet) - af en hel citron
  • 0.5 citronsaft - af en halv citron
  • 3 dl piskefløde
Topping
  • 250 g brombær
  • 75 g sukker
  • Evt. mynte og hvide chokolade spåner

Sådan gør du

  • 1.
    Beklæd en springform på ca. 22 cm. med bagepapir i bunden.

  • 2.
    Kom kagefolie omkring kanten (du kan også bruge plastfolie).

  • 3.
    Kom digestivekiks i en blender, og knus dem fint.

  • 4.
    Bland med smeltet smør.

  • 5.
    Kom blandingen ned i springformen, og pres den sammen i et jævnt lag.

  • 6.
    Brug bunden af et glas eller målebæger med flad bund til at få bunden jævn.

  • 7.
    Sæt den i køleskabet i 30 min.

  • 8.
    Kom husblas i en skål med koldt vand, så det bliver blødt.

  • 9.
    Tag det op af vandet, og vrid det meste vand af.

  • 10.
    Kom det i en lille skål, og hæld det kogende vand over, så husblassen opløses.

  • 11.
    Mens det afkøler lidt, røres flødeost sammen med vanilje, flormelis, citronsaft og citronskal.

  • 12.
    Rør den afkølede husblasopløsning i flødeosten.

  • 13.
    Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtigt sammen med flødeosten.

  • 14.
    Kom ostecremen i springformen, og glat overfladen med en spatel.

  • 15.
    Lad cheesecaken sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til dagen efter. Tag en håndfuld brombær fra til pynt, og kom resten i en gryde sammen med sukker.

  • 16.
    Lad det simre i 10 min., og køl det så ned.

  • 17.
    Tag cheesecaken ud af formen, og pynt med brombærkompot og friske bær.

  • 18.
    Evt. også lidt mynteblade og chokoladespåner.

  • 19.
    *Chokoladespåner laves ved at lægge en plade hvid chokolade på et skærebræt med den ene ende ind mod dig selv.

  • 20.
    Brug en stor kokkeniv til at skrabe på tværs af chokoladen og ind mod dig selv for at lave tynde spåner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16702 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1242 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 4.2 %3.1 g
Kulhydrat: 32.8 %24.0 g
Fedt: 63 %21.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;