Beklæd en springform på ca. 22 cm. med bagepapir i bunden.
2.
Kom kagefolie omkring kanten (du kan også bruge plastfolie).
3.
Kom digestivekiks i en blender, og knus dem fint.
4.
Bland med smeltet smør.
5.
Kom blandingen ned i springformen, og pres den sammen i et jævnt lag.
6.
Brug bunden af et glas eller målebæger med flad bund til at få bunden jævn.
7.
Sæt den i køleskabet i 30 min.
8.
Kom husblas i en skål med koldt vand, så det bliver blødt.
9.
Tag det op af vandet, og vrid det meste vand af.
10.
Kom det i en lille skål, og hæld det kogende vand over, så husblassen opløses.
11.
Mens det afkøler lidt, røres flødeost sammen med vanilje, flormelis, citronsaft og citronskal.
12.
Rør den afkølede husblasopløsning i flødeosten.
13.
Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtigt sammen med flødeosten.
14.
Kom ostecremen i springformen, og glat overfladen med en spatel.
15.
Lad cheesecaken sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer, gerne til dagen efter.
Tag en håndfuld brombær fra til pynt, og kom resten i en gryde sammen med sukker.
16.
Lad det simre i 10 min., og køl det så ned.
17.
Tag cheesecaken ud af formen, og pynt med brombærkompot og friske bær.
18.
Evt. også lidt mynteblade og chokoladespåner.
19.
*Chokoladespåner laves ved at lægge en plade hvid chokolade på et skærebræt med den ene ende ind mod dig selv.
20.
Brug en stor kokkeniv til at skrabe på tværs af chokoladen og ind mod dig selv for at lave tynde spåner.