Champagnegratinerede østers

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 skalotteløg.
1 tsk smør.
2 dl tør champagne eller anden mousserende vin.
2 dl piskefløde.
1 tsk fintrevet skal fra ubehandlet citron.
Salt og hvid peber. 
12 østers.
20 g parmesan.
1 spsk hakket purløg.

 

Sådan gør du

Hak skalotteløg fint og svits dem ved svag varme i en gryde med smør til de er blanke. Tilsæt champagne og fløde og kog saucen ind til ca. halvdelen. Smag til med citronskal, salt og hvid peber. Åbn østers og hæld væden ned i saucen. Læg de åbne østers i en bradepande og kom en skefuld sauce over hver. Drys med revet parmesan og grill dem 3-4 min. under grillen i ovnen. Server med hakket purløg over og evt. lidt citronskal.

Energi pr. person: 1087KJ/260Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,8 g.
Kulhydrat: 2,4 g.
Fedt: 15,5 g.