HjemOpskrifterChampagnegratinerede østers

Champagnegratinerede østers

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 skalotteløg
  • 1 tsk smør
  • 2 dl tør champagne
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet hvid peber
  • groft salt
  • 12 østers
  • 20 g parmesanost
  • 1 spsk purløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hak skalotteløg fint og svits dem ved svag varme i en gryde med smør til de er blanke.

  • 2.
    Tilsæt champagne og fløde og kog saucen ind til ca. halvdelen.

  • 3.
    Smag til med citronskal, salt og hvid peber.

  • 4.
    Åbn østers og hæld væden ned i saucen.

  • 5.
    Læg de åbne østers i en bradepande og kom en skefuld sauce over hver.

  • 6.
    Drys med revet parmesan og grill dem 3-4 min. under grillen i ovnen.

  • 7.
    Server med hakket purløg over og evt. lidt citronskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5490 kj / 1312 kcal
Næringsindhold pr. 100g
572 kj / 137 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 15.7 %5.3 g
Kulhydrat: 10.6 %3.6 g
Fedt: 62.9 %9.7 g
Alkohol: 10.8 %2.1 g
;