Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Carnitas af nakkekotelet med ananassalsa

Bedømmelse (14)
60-90 min
4 personer

Ingredienser

Carnitas:

500 g nakkekoteletter

1 spsk. smør

2 tsk. paprika

1 tsk. røget paprika

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 fed hvidløg

150 g ananas

1½ dl appelsinjuice

Salt og sort peber

 

Ananassalsa:

250 g ananas

1 rødløg

1 chili

1 lime

Salt

½ spidskål

1 håndfuld koriander

150 g creme fraiche 18%

 

Tilbehør:

Hvede- eller majstortillas

Om råvarerne

Skær kødet i store tern, og brun det i smørret. Tilsæt begge slags paprika, spidskommen, koriander og finthakket hvidløg, og steg videre i et minut. Kom kødet over i en stegeso eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Skær ananas i små tern, og kom i kødet sammen med appelsinjuice. Krydr med salt og peber. Kom låg på, og bag kødet i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min. Tjek undervejs, om der mangler væde – i så fald kan du tilsætte lidt vand. Når kødet er mørt, trevles det med to gafler. Til salsa skæres ananas i meget små tern sammen med rødløg og chili. Vend det sammen med saft af ½ lime, og krydr med lidt salt. Skær spidskål i fine strimler. Spis kødet i tortillas sammen med spidskål, ananassalsa, creme fraiche og koriander. Server resten af lime i både til og evt. med ekstra chili.

 

Energi pr. person: 2068KJ/494Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 5,3 g.
Fedt: 8 g.

Carnitas af nakkekotelet med ananassalsa

Skær kødet i store tern, og brun det i smørret. Tilsæt begge slags paprika, spidskommen, koriander og finthakket hvidløg, og steg videre i et minut. Kom kødet over i en stegeso eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Skær ananas i små tern, og kom i kødet sammen med appelsinjuice. Krydr med salt og peber. Kom låg på, og bag kødet i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min. Tjek undervejs, om der mangler væde – i så fald kan du tilsætte lidt vand. Når kødet er mørt, trevles det med to gafler. Til salsa skæres ananas i meget små tern sammen med rødløg og chili. Vend det sammen med saft af ½ lime, og krydr med lidt salt. Skær spidskål i fine strimler. Spis kødet i tortillas sammen med spidskål, ananassalsa, creme fraiche og koriander. Server resten af lime i både til og evt. med ekstra chili.

 

Energi pr. person: 2068KJ/494Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 5,3 g.
Fedt: 8 g.