HjemOpskrifterCarnitas af nakkekotelet med ananassalsa

Carnitas af nakkekotelet med ananassalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Carnitas:
  • 500 g nakkekoteletter
  • 1 spsk smør
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g ananas
  • 1.5 dl appelsinjuice
  • salt og sort peber
    Ananassalsa:
    • 250 g ananas
    • 1 rødløg
    • 1 frisk chili
    • 1 limefrugt
    • havsalt
    • 0.5 spidskål
    • 1 1 håndfuld frisk koriander
    • 150 g creme fraiche 18%
      Tilbehør:
      • mellem tortilla eller majstortillas

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Skær kødet i store tern, og brun det i smørret.

      • 2.
        Tilsæt begge slags paprika, spidskommen, koriander og finthakket hvidløg, og steg videre i et minut.

      • 3.
        Kom kødet over i en stegeso eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen.

      • 4.
        Skær ananas i små tern, og kom i kødet sammen med appelsinjuice.

      • 5.
        Krydr med salt og peber.

      • 6.
        Kom låg på, og bag kødet i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min.

      • 7.
        Tjek undervejs, om der mangler væde – i så fald kan du tilsætte lidt vand.

      • 8.
        Når kødet er mørt, trevles det med to gafler.

      • 9.
        Til salsa skæres ananas i meget små tern sammen med rødløg og chili.

      • 10.
        Vend det sammen med saft af ½ lime, og krydr med lidt salt.

      • 11.
        Skær spidskål i fine strimler.

      • 12.
        Spis kødet i tortillas sammen med spidskål, ananassalsa, creme fraiche og koriander.

      • 13.
        Server resten af lime i både til og evt. med ekstra chili.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7184 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      408 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.1 g
      Protein: 27.4 %6.6 g
      Kulhydrat: 24.2 %5.8 g
      Fedt: 48.4 %5.3 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;