4 personer
Carnitas:
500 g nakkekoteletter
1 spsk. smør
2 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 fed hvidløg
150 g ananas
1½ dl appelsinjuice
Salt og sort peber
Ananassalsa:
250 g ananas
1 rødløg
1 chili
1 lime
Salt
½ spidskål
1 håndfuld koriander
150 g creme fraiche 18%
Tilbehør:
Hvede- eller majstortillas
Skær kødet i store tern, og brun det i smørret. Tilsæt begge slags paprika, spidskommen, koriander og finthakket hvidløg, og steg videre i et minut. Kom kødet over i en stegeso eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Skær ananas i små tern, og kom i kødet sammen med appelsinjuice. Krydr med salt og peber. Kom låg på, og bag kødet i ovnen ved 200°C i 1 time og 15 min. Tjek undervejs, om der mangler væde – i så fald kan du tilsætte lidt vand. Når kødet er mørt, trevles det med to gafler. Til salsa skæres ananas i meget små tern sammen med rødløg og chili. Vend det sammen med saft af ½ lime, og krydr med lidt salt. Skær spidskål i fine strimler. Spis kødet i tortillas sammen med spidskål, ananassalsa, creme fraiche og koriander. Server resten af lime i både til og evt. med ekstra chili.
Energi pr. person: 2068KJ/494Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 5,3 g.
Fedt: 8 g.