Cappuccino crème med amaretti

fork and spoon
Dessert
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer


Amaretti:


 


150 gr mandelmel


3 dråber mandel aroma (f.eks. fra Oetker)


150 gr sukker


2 æggehvide hvis æggene er små (eller 1 ½ hvis de er store)


1 knivspids salt


50 gr flormelis til at pynte


 


 


Crème:


 


60 ml stærk espresso


30 gr sukker


300 gr mascarpone


50 gr sukker


½ vaniljestang flækket langs

Sådan gør du

Amaretti:
Varm ovnen ved 160 grader.
Bland mandelmel, sukker og mandel aroma. Pisk æggehvide stiv og bland forsigtigt mandelmel og resten i. Form 4 store ’quenelles’ (bolle) og tryk dem lidt flad på en bagepapir beklædt bageplade, lad god afstand mellem dem da de vokser. Drys flormelis på de 4 amaretti.  Sæt i ovnen i ca. 15-20 minutter, tag ud og lad dem køle helt af.
 
Lad kaffen med 30 gr sukker koges langsom ind i en lille gryde til du har kun 2 s.sk væde tilbage. Når den er kølet af bland den godt med mascarpone, 50 gr sukker og kærnene af vaniljestang. Når du har en jævn masse uddel den på 4 cupcakes papir og top den med 1 amaretto hver. Sæt i fryseren i ca. 2 timer. Tag ud af fryseren, fjern papir og servèr.
 
 
Eventuelle tips:
Prøv også at lave dem i mini portioner som hapser i nogle trufflepapir, du kan servere dem til kaffe og de ser super nuttede ud!
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama