HjemOpskrifterCaesar steak salat med asparges og croutoner

Caesar steak salat med asparges og croutoner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g hvedebrød
  • 2 tsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g mayonnaise
  • 3 ansjosfileter
  • saft fra ½ citron (usprøjtet)
  • 50 g flager af parmesanost
  • 50 g flager af parmesanost
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 romainesalat
  • 300 g rester af flanksteak eller oksesteg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Riv brødet i mindre stykker og vend med 2 spsk olivenolie, rosmarin, knust hvidløg og lidt salt og peber.

  • 2.
    Bred det ud på en bageplade med bagepapir og rist sprødt i ovnen i 10 min. ved 200°C.

  • 3.
    Rør mayonnaise sammen med finthakkede ansjoser, citronsaft og fintrevet parmesan til du har en cremet, syrlig dressing.

  • 4.
    Knæk bundene af aspargesene og blancher dem i 1-2 min. i saltet vand.

  • 5.
    Skyl dem i koldt vand og del dem i mindre stykker.

  • 6.
    Vend asparges og plukket salat sammen med dressingen og anret med skiver af grillet kød, croutoner og parmesanflager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7929 kj / 1895 kcal
Næringsindhold pr. 100g
607 kj / 145 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 24.4 %8.7 g
Kulhydrat: 24.3 %8.7 g
Fedt: 51.3 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;