HjemOpskrifterButterfly kylling med hvidløg, rosmarin, citron og sprød rødbedesalat

Butterfly kylling med hvidløg, rosmarin, citron og sprød rødbedesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.2 kg kyllinger
  • 2 hele hvidløg delt i halve
  • 2 citroner (usprøjtede) skåret i halve
  • 1 rosmarinkvist
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
rødbedesalat:
  • 4 skrællede rødbeder skåret i strimler
  • 1 saft fra limefrugt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk grov sennep
  • salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 240°.

  • 2.
    Placer kyllingen på et skærebræt med brystsiden nedad.

  • 3.
    Klip med en saks rygbenet af kyllingen ud og kassér det.

  • 4.
    Vend kyllingen og pres den så den flader sig ud.

  • 5.
    Læg hvidløg og citron i en bradepande og placer kyllingen oven på.

  • 6.
    Gnid det hele godt ind i rosmarin, olivenolie samt salt og peber.

  • 7.
    Sæt bradepanden i ovnen og steg den i ca. 35 min.

  • 8.
    Lav imens rødbedesalaten.

  • 9.
    Vend rødbedestrimlerne med lime, akaciehonning og grov sennep.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Skær kyllingen ud i lår og bryst og server med rødbedesalat og groft brød.

  • 12.
    Spis evt. groft brød til

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12774 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
561 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 30.9 %10.2 g
Kulhydrat: 16.2 %5.3 g
Fedt: 52.9 %8.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;