4 personer
1 hel kylling, ca. 1200 g
2 hele hvidløg delt i halve
2 citroner skåret i halve
Frisk rosmarin
½ dl Olivenolie
Salt og kværnet peber
Rødbedesalat:
4 skrællede rå rødbeder skåret i strimler, ca. 500 g
Saften fra 1 lime
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. grov sennep
Salt og kværnet peber
Tilbehør: Groft brød
Forvarm ovnen til 240°. Placer kyllingen på et skærebræt med brystsiden nedad. Klip med en saks rygbenet af kyllingen ud og kassér det. Vend kyllingen og pres den så den flader sig ud. Læg hvidløg og citron i en bradepande og placer kyllingen oven på. Gnid det hele godt ind i rosmarin, olivenolie samt salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen og steg den i ca. 35 min. Lav imens rødbedesalaten. Vend rødbedestrimlerne med lime, akaciehonning og grov sennep. Smag til med salt og peber.
Skær kyllingen ud i lår og bryst og server med rødbedesalat og groft brød.
Energi pr. person: 2508 Kj/597 kcal. Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,4 g
Kulhydrat: 6,9 g
Fedt: 6,9 g