Butterfly kylling med hvidløg, rosmarin, citron og sprød rødbedesalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Butterfly kylling med hvidløg, rosmarin, citron og sprød rødbedesalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 hel kylling, ca. 1200 g

2 hele hvidløg delt i halve

2 citroner skåret i halve

Frisk rosmarin

½ dl Olivenolie

Salt og kværnet peber

Rødbedesalat:

4 skrællede rå rødbeder skåret i strimler, ca. 500 g

Saften fra 1 lime

1 spsk. akaciehonning

1 spsk. grov sennep

Salt og kværnet peber

 

Tilbehør: Groft brød

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 240°. Placer kyllingen på et skærebræt med brystsiden nedad. Klip med en saks rygbenet af kyllingen ud og kassér det. Vend kyllingen og pres den så den flader sig ud. Læg hvidløg og citron i en bradepande og placer kyllingen oven på. Gnid det hele godt ind i rosmarin, olivenolie samt salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen og steg den i ca. 35 min.  Lav imens rødbedesalaten. Vend rødbedestrimlerne med lime, akaciehonning og grov sennep. Smag til med salt og peber.

Skær kyllingen ud i lår og bryst og server med rødbedesalat og groft brød.

Energi pr. person: 2508 Kj/597 kcal. Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,4 g
Kulhydrat: 6,9 g
Fedt: 6,9 g

 

Se trin-for-trin video