HjemOpskrifterButterdej med rejesalat og urter

Butterdej med rejesalat og urter

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 æggehvider
  • 4 plader frosne butterdej
  • 375 g rejer
  • 0.25 agurk
  • 1 dl frisk dild
  • 2 spsk estragonblade
  • saft fra 0.5 limefrugt
  • 4 spsk mayonnaise
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 1 tsk sød fransk sennep
  • salt og sort peber
  • 1 hjertesalat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del to af butterdejspladerne i to, så du har 4 kvadrater af butterdej.

  • 2.
    Skær strimler på 1 cm af resten af butterdejen og lim dem fast med æggehvide som kanter rundt om hvert kvadrat, dermed dannes der en skål, når butterdejen bages.

  • 3.
    Pensl kanterne med æggehvide.

  • 4.
    Bag butterdejen i 20 min. ved 200°C til dejen er gylden og sprød.

  • 5.
    Lad butterdejen køle af.

  • 6.
    Dup rejerne tørre med køkkenrulle, og skær agurk i små tern.

  • 7.
    Hak dild og estragon groft.

  • 8.
    Bland limesaft sammen med mayonnaise og creme fraiche, og smag til med sennep, salt og peber.

  • 9.
    Vend dressingen sammen med rejer, og agurk og kom til sidst krydderurter i.

  • 10.
    Gem lidt af krydderurterne til pynt.

  • 11.
    Snit salaten fint og kom i bunden af hver butterdejsrede.

  • 12.
    Kom rejesalaten på og drys med de sidste krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11637 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
940 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 16.5 %9.1 g
Kulhydrat: 27 %15.0 g
Fedt: 56.5 %14.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;