HjemOpskrifterButterbean-suppe med ovnristet bacon, salvie og græskar

Butterbean-suppe med ovnristet bacon, salvie og græskar

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 løg
  • 0.5 butternut squash eller anden græskar
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 liter grøntsagsfond
  • 3 dåser butterbeans
  • 1 dl kaffefløde 9%
  • 150 g bacontern
  • 1 håndfuld frisk salvie

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl squashen med en kniv, og skrab frøene ud. Skær den i store tern.

  • 2.
    Skær løg i tern, skær bladselleri i tynde skiver, og hak hvidløg groft.

  • 3.
    Varm 1 spsk. af olien i en gryde, og svits løg og bladselleri i et par minutter.

  • 4.
    Tilsæt hvidløg og en tredjedel af squashen, og rør det sammen.

  • 5.
    Krydr med salt og peber, og hæld fond ved.

  • 6.
    Lad det simre under låg i 15 min.

  • 7.
    Skyl bønnerne i en sigte, og kom dem i suppen sammen med fløde.

  • 8.
    Kog videre i 10 min., blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.

  • 9.
    Imens vendes resten af squashen i en bradepande med bagepapir sammen med resten af olien og bacontern.

  • 10.
    Riv salvien i grove stykker, kom dem i bradepanden, og krydr med salt og peber.

  • 11.
    Bag det i ovnen i 20 min. ved 200 °C.

  • 12.
    Skær forårsløg i tynde skiver.

  • 13.
    Servér suppen toppet med en skefuld creme fraiche, bagt squash og bacon samt forårsløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9057 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
156 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 19.2 %1.8 g
Kulhydrat: 38.9 %3.6 g
Fedt: 41.9 %1.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;