4 personer
4 Sashi hakkebøffer
1 spsk. fennikelfrø
2 tsk. tørret oregano
Salt og sort peber
1 spsk. olivenolie
Tzatziki:
½ agurk
200 g græsk yoghurt 10%
1 lille fed hvidløg
Salt og sort peber
1 håndfuld dild
Græsk salat:
2 tomater
½ agurk
½ rødløg
100 g feta
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
1 håndfuld dild
4 burgerboller
4 store salatblade
Knus fennikelfrøene i en morter og bland dem sammen med oregano. Gnid bøfferne med olie og krydr bøfferne på begge sider med salt og peber og krydderblandingen. Grill dem 4-5 min. pr. side.
Til tzatziki flækkes agurken og kernerne skrabes ud. Riv agurken groft og bland med yoghurt, knust hvidløg, salt, peber og hakket dild.
Til græsk salat skæres tomater og agurk i tern eller både og vendes sammen med løg i strimler, smuldret feta, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber og kom grofthakket dild i. Læg burgerne sammen i lune burgerboller med salat, bøf, tzatziki og græsk salat.
Energi pr. person: 2904KJ/694Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,8 g.
Kulhydrat: 6,9 g.
Fedt: 8 g.