Burger med tzatziki og græsk salat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Burger med tzatziki og græsk salat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 Sashi hakkebøffer

1 spsk. fennikelfrø

2 tsk. tørret oregano

Salt og sort peber

1 spsk. olivenolie

 

Tzatziki:

½ agurk

200 g græsk yoghurt 10%

1 lille fed hvidløg

Salt og sort peber

1 håndfuld dild

 

Græsk salat:

2 tomater

½ agurk

½ rødløg

100 g feta

1 spsk. citronsaft

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 håndfuld dild

4 burgerboller

4 store salatblade

Sådan gør du

Knus fennikelfrøene i en morter og bland dem sammen med oregano. Gnid bøfferne med olie og krydr bøfferne på begge sider med salt og peber og krydderblandingen. Grill dem 4-5 min. pr. side.

Til tzatziki flækkes agurken og kernerne skrabes ud. Riv agurken groft og bland med yoghurt, knust hvidløg, salt, peber og hakket dild.

Til græsk salat skæres tomater og agurk i tern eller både og vendes sammen med løg i strimler, smuldret feta, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber og kom grofthakket dild i. Læg burgerne sammen i lune burgerboller med salat, bøf, tzatziki og græsk salat.

 

Energi pr. person: 2904KJ/694Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,8 g.
Kulhydrat: 6,9 g.
Fedt: 8 g.