Bulgursalat med tahindressing - vegansk fra Mia Sommer

0-30 min

Ingredienser

150 g bulgur
2 auberginer
2 gulerødder
2 forårsløg
1 bundt persille
1 granatæble
125 g blåbær

Tahindressing:
100 g tahin (lys eller mørk)
1-2 fed hvidløg
½ tsk. salt
75 ml citronsaft (1-2 citroner)
½ dl vand

Kog bulguren i 10 minutter og sæt den derefter til afkøling. Skær auberginerne i tern på cirka 2 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys dem med lidt groft salt. Bag auberginerne ved 200 ºC i cirka 25 minutter, til de er bløde og lidt mørke. Sæt derefter auberginerne til afkøling.

Hak gulerødder og forårsløg fint. Hak persillen. Skær granatæblet i kvarte og pil de røde kerner ud – det er dem, du skal bruge i salaten. Bland bulgur, auberginer, gulerødder, forårsløg, persille, granatæblekerner og blåbær i en skål eller på et fad.

Lav tahindressinen ved at hælde alle ingredienserne i en miniblender, og blend indtil det er en cremet og ensartet masse. Hold lidt igen med vandet til at starte med, så du kan tilsætte det lidt efter lidt, indtil dressingen har den ønskede konsistens. Du kan også røre dressingen sammen i hånden, men det giver det bedste resultat at bruge en blender.

Server bulgursalaten med tahindressing. Salaten kan både spises som forret eller som hovedret f.eks. serveret med falafler og groft brød.   

 

Energi pr. person: 2350 Kj / 561 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,7 g.
Kulhydrat: 13,8 g.

Fedt: 3,0 g. 

Kog bulguren i 10 minutter og sæt den derefter til afkøling. Skær auberginerne i tern på cirka 2 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys dem med lidt groft salt. Bag auberginerne ved 200 ºC i cirka 25 minutter, til de er bløde og lidt mørke. Sæt derefter auberginerne til afkøling.

Hak gulerødder og forårsløg fint. Hak persillen. Skær granatæblet i kvarte og pil de røde kerner ud – det er dem, du skal bruge i salaten. Bland bulgur, auberginer, gulerødder, forårsløg, persille, granatæblekerner og blåbær i en skål eller på et fad.

Lav tahindressinen ved at hælde alle ingredienserne i en miniblender, og blend indtil det er en cremet og ensartet masse. Hold lidt igen med vandet til at starte med, så du kan tilsætte det lidt efter lidt, indtil dressingen har den ønskede konsistens. Du kan også røre dressingen sammen i hånden, men det giver det bedste resultat at bruge en blender.

Server bulgursalaten med tahindressing. Salaten kan både spises som forret eller som hovedret f.eks. serveret med falafler og groft brød.   

 

Energi pr. person: 2350 Kj / 561 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,7 g.
Kulhydrat: 13,8 g.

Fedt: 3,0 g. 

LÆS TILBUDSAVISEN