HjemOpskrifterBulgursalat med tahindressing - vegansk fra Mia Sommer

Bulgursalat med tahindressing - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 gulerødder
  • 150 g bulgur
  • 2 auberginer
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt kruspersille
  • 1 granatæble
  • 125 g blåbær
tahindressing:
  • 100 g tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.75 dl friskpresset citronsaft
  • 0.5 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog bulguren i 10 minutter og sæt den derefter til afkøling.

  • 2.
    Skær auberginerne i tern på cirka 2 cm.

  • 3.
    Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys dem med lidt groft salt.

  • 4.
    Bag auberginerne ved 200 ºC i cirka 25 minutter, til de er bløde og lidt mørke.

  • 5.
    Sæt derefter auberginerne til afkøling.

  • 6.
    Hak gulerødder og forårsløg fint.

  • 7.
    Hak persillen.

  • 8.
    Skær granatæblet i kvarte og pil de røde kerner ud – det er dem, du skal bruge i salaten.

  • 9.
    Bland bulgur, auberginer, gulerødder, forårsløg, persille, granatæblekerner og blåbær i en skål eller på et fad.

  • 10.
    Lav tahindressinen ved at hælde alle ingredienserne i en miniblender, og blend indtil det er en cremet og ensartet masse.

  • 11.
    Hold lidt igen med vandet til at starte med, så du kan tilsætte det lidt efter lidt, indtil dressingen har den ønskede konsistens.

  • 12.
    Du kan også røre dressingen sammen i hånden, men det giver det bedste resultat at bruge en blender.

  • 13.
    Server bulgursalaten med tahindressing.

  • 14.
    Salaten kan både spises som forret eller som hovedret f.eks. serveret med falafler og groft brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5807 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
394 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.3 g
Protein: 14.7 %3.4 g
Kulhydrat: 47 %10.9 g
Fedt: 38.3 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;