HjemOpskrifterBrunede kartofler

Brunede kartofler

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk groft salt
  • 800 g små kartofler
  • 75 g sukker
  • 20 g smør

Sådan gør du

  • 1.
    Kog kartoflerne i vand med salt i 8-10 min til de er næsten møre, men stadig lidt faste.

  • 2.
    Hæld vandet fra og lad dem dampe af og køle nok af til du kan pille skindet af dem.

  • 3.
    Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

  • 4.
    Kom sukkeret på en tør pande ved middel varme og lad det smelte langsomt.

  • 5.
    Når kanterne begynder at smelte og karamellisere, tilsættes smørret.

  • 6.
    Lad det bruse op og rør sukkeret ud i smørret.

  • 7.
    Lad det stå og simre og karamellisere til en flot lysebrun farve.

  • 8.
    Tilsæt kartoflerne.

  • 9.
    Vær ikke nervøs, hvis der kommer klumper i karamellen.

  • 10.
    De koger ud igen.

  • 11.
    Lad kartoflerne simre i karamellen i 10 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4522 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 5.8 %1.7 g
Kulhydrat: 78.9 %23.1 g
Fedt: 15.3 %2.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;