4 personer
600 g små kartofler.
1 spsk groft salt.
75 g sukker.
20 g smør.
Kog kartoflerne i vand med salt i 8-10 min. til de er næsten møre, men stadig lidt faste. Hæld vandet fra og lad dem dampe og køle nok af til, at du kan pille skindet af dem. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
Kom sukkeret i en tør pande ved middel varme og lad det smelte langsomt. Når kanterne begynder at smelte og karamellisere, tilsættes smørret. Lad det bruse op og rør sukkeret ud i smørret. Lad det stå og simre og karamellisere til en flot lysebrun farve. Tilsæt kartoflerne. Vær ikke nervøs, hvis der kommer klumper i karamellen - de koger ud igen. Lad kartoflerne simre i karamellen i 10 min.
Energi pr. person: 987KJ/235Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein:1,9 g.
Kulhydrat: 26,5 g.
Fedt: 2,6 g.