Brunede kartofler

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Brunede kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g små kartofler.
1 spsk. groft salt.
75 g sukker.
20 g smør.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i vand med salt i 8-10 min til de er næsten møre, men stadig lidt faste. Hæld vandet fra og lad dem dampe af og køle nok af til du kan pille skindet af dem. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af. 
Kom sukkeret på en tør pande ved middel varme og lad det smelte langsomt. Når kanterne begynder at smelte og karamellisere, tilsættes smørret. Lad det bruse op og rør sukkeret ud i smørret. Lad det stå og simre og karamellisere til en flot lysebrun farve. Tilsæt kartoflerne. Vær ikke nervøs, hvis der kommer klumper i karamellen. De koger ud igen. Lad kartoflerne simre i karamellen i 10 min.

Energi pr. person: 1154 Kj/  275 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,7 g.
Kulhydrat: 23,0 g.
Fedt: 2,0 g.