HjemOpskrifterBrunede kartofler

Brunede kartofler

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk groft salt
  • 600 g små kartofler
  • 75 g sukker
  • 20 g smør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog kartoflerne i vand med salt i 8-10 min. til de er næsten møre, men stadig lidt faste.

  • 2.
    Hæld vandet fra og lad dem dampe og køle nok af til, at du kan pille skindet af dem.

  • 3.
    Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

  • 4.
    Kom sukkeret i en tør pande ved middel varme og lad det smelte langsomt.

  • 5.
    Når kanterne begynder at smelte og karamellisere, tilsættes smørret.

  • 6.
    Lad det bruse op og rør sukkeret ud i smørret.

  • 7.
    Lad det stå og simre og karamellisere til en flot lysebrun farve.

  • 8.
    Tilsæt kartoflerne.

  • 9.
    Vær ikke nervøs, hvis der kommer klumper i karamellen - de koger ud igen.

  • 10.
    Lad kartoflerne simre i karamellen i 10 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3860 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
544 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 5.1 %1.6 g
Kulhydrat: 77.6 %24.8 g
Fedt: 17.3 %2.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;