Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mortens aften and
Nytårsmenu
Julefrokost
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Brunede kartofler
Brunede kartofler
Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 spsk groft salt
600 g små kartofler
75 g sukker
20 g smør
SÅDAN GØR DU
1.
Kog kartoflerne i vand med salt i 8-10 min. til de er næsten møre, men stadig lidt faste.
2.
Hæld vandet fra og lad dem dampe og køle nok af til, at du kan pille skindet af dem.
3.
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af.
4.
Kom sukkeret i en tør pande ved middel varme og lad det smelte langsomt.
5.
Når kanterne begynder at smelte og karamellisere, tilsættes smørret.
6.
Lad det bruse op og rør sukkeret ud i smørret.
7.
Lad det stå og simre og karamellisere til en flot lysebrun farve.
8.
Tilsæt kartoflerne.
9.
Vær ikke nervøs, hvis der kommer klumper i karamellen - de koger ud igen.
10.
Lad kartoflerne simre i karamellen i 10 min.
Tilbehør
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3864 kj / 924 kcal
Næringsindhold pr. 100g
544 kj / 130 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
5.1 %
1.6 g
Kulhydrat:
77.6 %
24.8 g
Fedt:
17.3 %
2.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;