HjemOpskrifterBrunchfoccacia med æg, bacon, spinat og mozzarella

Brunchfoccacia med æg, bacon, spinat og mozzarella

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dejen
  • 4 dl vand
  • 15 g gær
  • 550 g koldhævet rustikt landbrød brødblanding
  • 2 spsk olivenolie
fyld
  • 250 g spinatblade
  • salt & sort peber
  • 100 g revet mozzarellaost
  • 125 g bacon i skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 æg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Til dej røres gær ud i vand.

  • 2.
    Tilsæt melblandingen og olivenolie, og ælt dejen grundigt sammen, til den er elastisk.

  • 3.
    Lad den hæve tildækket i køleskabet i 10-12 timer.

  • 4.
    Tag dejen ud af køleskabet en time før, brødet skal bages.

  • 5.
    Herefter hældes dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir.

  • 6.
    Tryk dejen ud, så den fylder formen.

  • 7.
    Lad den efterhæve i 30 min.

  • 8.
    Fugt så fingrene med lidt vand, og lav fordybninger i dejen.

  • 9.
    Damp spinaten, så den falder sammen.

  • 10.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 11.
    Drys med mozzarella, og læg bacon på.

  • 12.
    Dryp med olivenolie.

  • 13.
    Bag brødet i 10 min. ved 230°C.

  • 14.
    Tag det ud, og fordel spinaten på brødet.

  • 15.
    Slå forsigtigt æggene ud på toppen.

  • 16.
    Sæt det tilbage i ovnen, og bag færdigt i 5-8 min. til æggehviderne er faste.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12049 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
709 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 17.8 %7.4 g
Kulhydrat: 40.1 %16.7 g
Fedt: 42.1 %8.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;