HjemOpskrifterBrombærchutney

Brombærchutney

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
brombærchutney
  • 150 g æbler
  • 150 g rødløg
  • 1 strimmel citronskal (usprøjtet)
  • 1 skive frisk ingefær
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 2 tsk salt
  • 300 g sukker
  • 2.5 dl æbleeddike
  • 750 g brombær

Sådan gør du

  • 1.
    Brombærchutney 1 l.

  • 2.
    Halver æblerne, fjern kernehuset, skær dem i både og dernæst i tern.

  • 3.
    Hak løgene og kom dem i en gryde sammen med æble, citronskal, ingefær, sennep og salt.

  • 4.
    Drys med sukker og hæld eddike over.

  • 5.
    Bring det hele i kog og lad det koge under jævnlig omrøring i ca. 20 min.

  • 6.
    Tilsæt brombær og kog endnu 10 min. til væden er næsten helt fordampet.

  • 7.
    Smag til, kom chutneyen på rengjorte glas og afkøl.

  • 8.
    Tip. Smager fantastisk til grillet svinekød og fjerkræ, i burgere og sandwich. Eller bare en et stykke ost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6946 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 3.1 %0.7 g
Kulhydrat: 95.2 %23.3 g
Fedt: 1.7 %0.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;