4 personer
Brombærchutney
150 g æble
150 g rødløg
1 strimmel citronskal fra en ubehandlet citron
1 skive frisk ingefær
1 tsk sennepsfrø
2 tsk salt
300 g sukker
2½ dl æbleeddike
750 g brombær
Brombærchutney 1 l.
Halver æblerne, fjern kernehuset, skær dem i både og dernæst i tern.
Hak løgene og kom dem i en gryde sammen med æble, citronskal, ingefær, sennep og salt.
Drys med sukker og hæld eddike over.
Bring det hele i kog og lad det koge under jævnlig omrøring i ca. 20 min..
Tilsæt brombær og kog endnu 10 min. til væden er næsten helt fordampet.
Smag til, kom chutneyen på rengjorte glas og afkøl.
Tip. Smager fantastisk til grillet svinekød og fjerkræ, i burgere og sandwich. Eller bare en et stykke ost.
Energi pr. 100 g 473Kj/109 kcal. Næringsindhold pr. 100 g; protein 0,9g fedt 0,5g kulhydrat 24,8g