HjemOpskrifterBrombær-æble-marmelade

Brombær-æble-marmelade

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g brombær
  • 1 kg syrlige æble . vejet efter de er skrællet og uden kernehus
  • 3 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 1 kg sukker
  • 20 g geleringspulver til marmelade

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær æblerne i tern, og kom dem i gryden sammen med brombær, korn fra vaniljestang og vand.

  • 2.
    Lad det koge i 10 min.

  • 3.
    Tag 3 spsk. sukker fra, og bland det med geleringspulveret i en lille skål.

  • 4.
    Tilsæt resten af sukkeret til gryden, og kog videre i 5 min.

  • 5.
    Tag gryden af varmen, og drys geleringsmidlet over marmeladen.

  • 6.
    Sæt gryden tilbage på varmen og rør rundt, mens det koger i 1-2 min., og sluk så for varmen.

  • 7.
    Hæld den varme marmelade på rene, skoldede glas, og kom låg på med det samme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19684 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
697 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 0.5 %0.2 g
Kulhydrat: 99.1 %40.6 g
Fedt: 0.4 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;