HjemOpskrifterBroccolitærte med cashewcreme - vegansk fra Mia Sommer

Broccolitærte med cashewcreme - vegansk fra Mia Sommer

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
tærtebund:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 2 tsk salt
  • 100 g margarine
  • 1 dl vand
fyld & pynt:
  • 1 broccoli
  • 1 porre
  • 100 g cherrytomater
  • 50 g oliven
  • friske basilikumblade
cashewcreme:
  • 200 g cashewnødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk stødt chili
  • 3 dl vand

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at lave tærtebunden.

  • 2.
    Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål.

  • 3.
    Tilsæt derefter plantemargarine og vand.

  • 4.
    Ælt dejen godt med hænderne.

  • 5.
    Find en stor tærteform frem (cirka 28 cm i diameter) og klip et stykke bagepapir, så det passer til tærteformen.

  • 6.
    Rul tærtedejen tyndt ud på bagepapiret og placér herefter både bagepapir og tærtedej i formen.

  • 7.
    Skær eventuelt overskydende dej fra kanterne.

  • 8.
    Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200 ºC almindelig ovn i 20 minutter.

  • 9.
    Imens laves fyldet.

  • 10.
    Skær broccolien ud i små buketter og porren i tynde skiver.

  • 11.
    Læg begge dele i en gryde med en smule vand i bunden.

  • 12.
    Lad vandet koge i nogle minutter med låg på gryden, indtil broccolien er mør, men stadig har bid.

  • 13.
    Det er ikke meningen, at grøntsagerne skal dækkes helt af vandet, da de blot skal dampes.

  • 14.
    Alle ingredienserne til cashewcremen blendes i en foodprocessor, indtil det er en cremet og ensartet masse.

  • 15.
    Bland cashewcremen med den dampede og afdryppede broccoli og porre.

  • 16.
    Fordel derefter fyldet udover den forbagte tærtebund.

  • 17.
    Skær cherrytomater og oliven i skiver og læg dem på toppen af tærten.

  • 18.
    Bag tærten ved 200 ºC almindelig ovn i cirka 30 minutter.

  • 19.
    Pynt tærten med friske basilikumblade inden servering og spis den eksempelvis sammen med salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10633 kj / 2541 kcal
Næringsindhold pr. 100g
575 kj / 138 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 14.9 %5.0 g
Kulhydrat: 47.7 %16.2 g
Fedt: 37.4 %5.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;