Broccolitærte med cashewcreme - vegansk fra Mia Sommer

60-90 min

Ingredienser

Tærtebund:
200 g hvedemel
100 g grahamsmel / fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g plantemargarine
1 dl vand

Fyld og pynt:
1 broccoli
1 porre
100 g cherrytomater
50 g oliven (sorte eller grønne)
Frisk basilikum

Cashewcreme:
200 g usaltede cashewnødder
2 fed hvidløg
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. chilipulver
3 dl vand

Start med at lave tærtebunden. Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål. Tilsæt derefter plantemargarine og vand. Ælt dejen godt med hænderne. Find en stor tærteform frem (cirka 28 cm i diameter) og klip et stykke bagepapir, så det passer til tærteformen. Rul tærtedejen tyndt ud på bagepapiret og placér herefter både bagepapir og tærtedej i formen. Skær eventuelt overskydende dej fra kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200 ºC almindelig ovn i 20 minutter.

Imens laves fyldet. Skær broccolien ud i små buketter og porren i tynde skiver. Læg begge dele i en gryde med en smule vand i bunden. Lad vandet koge i nogle minutter med låg på gryden, indtil broccolien er mør, men stadig har bid. Det er ikke meningen, at grøntsagerne skal dækkes helt af vandet, da de blot skal dampes.

Alle ingredienserne til cashewcremen blendes i en foodprocessor, indtil det er en cremet og ensartet masse. Bland cashewcremen med den dampede og afdryppede broccoli og porre. Fordel derefter fyldet udover den forbagte tærtebund.

Skær cherrytomater og oliven i skiver og læg dem på toppen af tærten. Bag tærten ved 200 ºC almindelig ovn i cirka 30 minutter.

Pynt tærten med friske basilikumblade inden servering og spis den eksempelvis sammen med salat.

Energi pr. person: 2545 Kj / 607 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,1 g.
Kulhydrat: 21,5  g.

Fedt: 11,0 g. 

     

 

Start med at lave tærtebunden. Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål. Tilsæt derefter plantemargarine og vand. Ælt dejen godt med hænderne. Find en stor tærteform frem (cirka 28 cm i diameter) og klip et stykke bagepapir, så det passer til tærteformen. Rul tærtedejen tyndt ud på bagepapiret og placér herefter både bagepapir og tærtedej i formen. Skær eventuelt overskydende dej fra kanterne. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200 ºC almindelig ovn i 20 minutter.

Imens laves fyldet. Skær broccolien ud i små buketter og porren i tynde skiver. Læg begge dele i en gryde med en smule vand i bunden. Lad vandet koge i nogle minutter med låg på gryden, indtil broccolien er mør, men stadig har bid. Det er ikke meningen, at grøntsagerne skal dækkes helt af vandet, da de blot skal dampes.

Alle ingredienserne til cashewcremen blendes i en foodprocessor, indtil det er en cremet og ensartet masse. Bland cashewcremen med den dampede og afdryppede broccoli og porre. Fordel derefter fyldet udover den forbagte tærtebund.

Skær cherrytomater og oliven i skiver og læg dem på toppen af tærten. Bag tærten ved 200 ºC almindelig ovn i cirka 30 minutter.

Pynt tærten med friske basilikumblade inden servering og spis den eksempelvis sammen med salat.

Energi pr. person: 2545 Kj / 607 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,1 g.
Kulhydrat: 21,5  g.

Fedt: 11,0 g. 

     

 

LÆS TILBUDSAVISEN