Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Broccolitærte med cashewcreme - vegansk fra Mia Sommer
Broccolitærte med cashewcreme - vegansk fra Mia Sommer
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
tærtebund:
200 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 tsk salt
100 g margarine
1 dl vand
fyld & pynt:
1 broccoli
1 porre
100 g cherrytomater
50 g oliven
frisk basilikum
cashewcreme:
200 g cashewnødder
2 fed hvidløg
2 tsk tørret basilikum
1 tsk salt
1 tsk stødt gurkemeje
0.5 tsk stødt chili
3 dl vand
Sådan gør du
1.
Start med at lave tærtebunden.
2.
Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en skål.
3.
Tilsæt derefter plantemargarine og vand.
4.
Ælt dejen godt med hænderne.
5.
Find en stor tærteform frem (cirka 28 cm i diameter) og klip et stykke bagepapir, så det passer til tærteformen.
6.
Rul tærtedejen tyndt ud på bagepapiret og placér herefter både bagepapir og tærtedej i formen.
7.
Skær eventuelt overskydende dej fra kanterne.
8.
Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200 ºC almindelig ovn i 20 minutter.
9.
Imens laves fyldet.
10.
Skær broccolien ud i små buketter og porren i tynde skiver.
11.
Læg begge dele i en gryde med en smule vand i bunden.
12.
Lad vandet koge i nogle minutter med låg på gryden, indtil broccolien er mør, men stadig har bid.
13.
Det er ikke meningen, at grøntsagerne skal dækkes helt af vandet, da de blot skal dampes.
14.
Alle ingredienserne til cashewcremen blendes i en foodprocessor, indtil det er en cremet og ensartet masse.
15.
Bland cashewcremen med den dampede og afdryppede broccoli og porre.
16.
Fordel derefter fyldet udover den forbagte tærtebund.
17.
Skær cherrytomater og oliven i skiver og læg dem på toppen af tærten.
18.
Bag tærten ved 200 ºC almindelig ovn i cirka 30 minutter.
19.
Pynt tærten med friske basilikumblade inden servering og spis den eksempelvis sammen med salat.
Tærter
Grøntsager
Klima Kærlig opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10010 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
626 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.6 g
Protein:
13.5 %
5.0 g
Kulhydrat:
45 %
16.6 g
Fedt:
41.5 %
7.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;