HjemOpskrifterBroccolipandekager med røget laks og kørveldressing

Broccolipandekager med røget laks og kørveldressing

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Pandekager
  • 150 g broccoli
  • 3 forårsløg
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og sort peber
  • 3 spsk olivenolie til stegning
Topping
  • 200 g økologisk creme fraiche 9%
  • 1 dl kørvel + ekstra til pynt
  • salt og sort peber
  • 100 g salat, gerne romaine
  • 2 tsk fintrevet peberrod
  • 125 g røget laks
  • ½ bundt radiser

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del broccolien i buketter, og kog den i letsaltet vand i 5 min.

  • 2.
    Sigt vandet fra, og hak broccolien fint.

  • 3.
    Hak forårsløg fint.

  • 4.
    Pisk æg sammen med mælk, hvedemel og bagepulver.

  • 5.
    Krydr med salt og peber, og vend broccoli og forårsløg i.

  • 6.
    Gem en smule forårsløg til pynt.

  • 7.
    Lad dejen hvile i 10 min.

  • 8.
    Rør cremefraiche sammen med finthakket kørvel og peberrod, og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Varm olien i en pande, og steg små pandekager ca. 2 min. pr. side ved middel varme.

  • 10.
    Servér pandekagerne toppet med salat, røget laks og dressing, og pynt med kørvel, radiser og forårsløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8778 kj / 2098 kcal
Næringsindhold pr. 100g
591 kj / 141 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 19.1 %6.6 g
Kulhydrat: 41.9 %14.6 g
Fedt: 39 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;