Broccolipandekager med røget laks og kørveldressing

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Broccolipandekager med røget laks og kørveldressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Pandekager:

150 g broccoli

3 forårsløg

3 æg

3 dl mælk

250 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Salt og sort peber

3 spsk. olivenolie til stegning

 

Topping:

200 g cremefraiche 9 %

1 håndfuld kørvel + ekstra til pynt

Salt og sort peber

100 g salat, gerne romaine

2 tsk. fintrevet peberrod

125 g røget laks

½ bundt radiser

Sådan gør du

Del broccolien i buketter, og kog den i letsaltet vand i 5 min. Sigt vandet fra, og hak broccolien fint. Hak forårsløg fint. Pisk æg sammen med mælk, hvedemel og bagepulver. Krydr med salt og peber, og vend broccoli og forårsløg i. Gem en smule forårsløg til pynt. Lad dejen hvile i 10 min. Rør cremefraiche sammen med finthakket kørvel og peberrod, og smag til med salt og peber. Varm olien i en pande, og steg små pandekager ca. 2 min. pr. side ved middel varme. Servér pandekagerne toppet med salat, røget laks og dressing, og pynt med kørvel, radiser og forårsløg.  

 

Energi pr. person: 2129KJ/509Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,3 g. 
Kulhydrat: 14,4 g. 
Fedt: 5,7 g.