HjemOpskrifterBraiseret mørbrad af gris med rødder

Braiseret mørbrad af gris med rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g svinemørbrader
  • 25 g smør
  • 1 dl frisk timian, hakket
  • 100 g rødløg i både
  • 200 g porrer i tykke ringe
  • 200 g gulerødder med top
  • 200 g kartofler, let kogte
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 bægre flødefraiche
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g rødbeder, forkogte
    pynt:
    • 1 dl kruspersille, hakket

    Sådan gør du

    • 1.
      Skræl rødbeder og kog dem møre i letsaltet vand.

    • 2.
      Skær dem i mundrette stykker.

    • 3.
      Klargør mørbraden og fjern sener og fedt.

    • 4.
      Skær den ud i mundrette stykker.

    • 5.
      Varm en sauterpande op med smør og lad det bruse op.

    • 6.
      Sautér mørbradstykkerne til de er gyldne.

    • 7.
      Kom timian ved.

    • 8.
      Kom rødløgsbåde, porrestykker, gulerødder og kartofler i sammen med kødet.

    • 9.
      Lad det hele småsimre i 5 min.

    • 10.
      Kom grøntsagsbouillon og flødefraiche ved.

    • 11.
      Lad det koge videre i 10 min.

    • 12.
      Smag retten til med grov sennep, salt og peber.

    • 13.
      Vend de kogte rødbeder i og pynt med hakket persille.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13655 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    548 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.9 g
    Protein: 19.6 %6.3 g
    Kulhydrat: 13.1 %4.2 g
    Fedt: 67.3 %10.0 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;