HjemOpskrifterBraiseret mørbrad af gris med rødder

Braiseret mørbrad af gris med rødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g svinemørbrad
  • 25 g smør
  • 1 dl frisk timian, hakket
  • 100 g rødløg i både
  • 200 g porrer i tykke ringe
  • 200 g gulerødder med top
  • 200 g kartofler, let kogte
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 bægre flødefraiche
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g rødbeder, forkogte
pynt:
  • 1 dl kruspersille, hakket

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl rødbeder og kog dem møre i letsaltet vand.

  • 2.
    Skær dem i mundrette stykker.

  • 3.
    Klargør mørbraden og fjern sener og fedt.

  • 4.
    Skær den ud i mundrette stykker.

  • 5.
    Varm en sauterpande op med smør og lad det bruse op.

  • 6.
    Sautér mørbradstykkerne til de er gyldne.

  • 7.
    Kom timian ved.

  • 8.
    Kom rødløgsbåde, porrestykker, gulerødder og kartofler i sammen med kødet.

  • 9.
    Lad det hele småsimre i 5 min.

  • 10.
    Kom grøntsagsbouillon og flødefraiche ved.

  • 11.
    Lad det koge videre i 10 min.

  • 12.
    Smag retten til med grov sennep, salt og peber.

  • 13.
    Vend de kogte rødbeder i og pynt med hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14318 kj / 3422 kcal
Næringsindhold pr. 100g
574 kj / 137 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 19.9 %6.7 g
Kulhydrat: 13.8 %4.7 g
Fedt: 66.3 %10.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;