HjemOpskrifterBraiseret lammebov med citron & timian

Braiseret lammebov med citron & timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.2 kg lammebove med ben
  • 2 spsk olivenolie
  • 10 fed hvidløg delt i kvarte
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 citronskal (usprøjtet)
  • 2 timianblade
  • 1 dåse flået tomat
  • 1 glas rødvin
  • 2 dl vand
  • 4 spsk koncentreret kalvefond

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det, han gør det gerne.

  • 2.
    Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve.

  • 3.
    Tag det op og krydr det med salt og peber.

  • 4.
    Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve.

  • 5.
    Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, flåede tomater og rødvin.

  • 6.
    Bring retten i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1½ time under låg.

  • 7.
    Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9395 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
381 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 46 %10.3 g
Kulhydrat: 9.7 %2.2 g
Fedt: 39.1 %4.0 g
Alkohol: 5.2 %0.7 g
;