Braiseret lammebov med citron & timian

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer



1 lammebov med ben (ca. 1,2 kg)

2 spsk olivenolie

10 fed hvidløg delt i kvarte

2 løg i store tern

3 gulerødder i tykke mønter

1 spsk hakkede rosmarinnåle

Revet skal af 1 citron

2 kviste timian

400 g hakkede flåede tomater

1 glas rødvin

2 dl vand

4 spsk Touch of Taste kalv

Sådan gør du

Del boven i 4-5 stykker eller bed slagteren gøre det, han gør det gerne.

Varm olien i en stor stegegryde og steg kødet, til det har taget lidt farve.

Tag det op og krydr det med salt og peber.

Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden og lad også det få lidt farve.

Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt rosmarin, citronskal, timian, flåede tomater og rødvin.

Bring retten i kog og lad det koge for ganske svag varme i 1½ time under låg.

Spæd med vand/bouillon undervejs og vend kødet ved samme lejlighed.