Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Braiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser
Braiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 800 g grisehjerter
25 g smør
2 løg
1 fed hvidløg
3 timianblade
1 dl hvidvin
5 dl hønsebouillon
200 g knoldselleri
4 gulerødder
1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
salt og friskkværnet peber
linser:
250 g tørrede grønne linser
8 dl grøntsagsbouillon
1 tsk salt
stegte æbler og kål:
25 g smør
200 g rosenkål
4 æbler
1 spsk honning
salt og friskkværnet peber
tilbehør:
frisk timian
SÅDAN GØR DU
1.
Skyl hjerterne under vand og fjern fedt og sener.
2.
Tør hjerterne grundigt og skær dem i tern på 2x2 cm.
3.
Lad smørret bruse op i en sauterpande med låg og brun hjerterne.
4.
Tilsæt knust hvidløg, løg skåret i grove både og timian og sauter det kort.
5.
Hæld vin på og lad det koge helt væk.
6.
Tilsæt bouillon, knoldselleri skåret i tern og gulerødder skåret i skiver.
7.
Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter.
8.
Hæld fløden ved og lad retten koge videre uden låg i ca. 15 minutter, eller til hjerterne er møre.
9.
Kan evt. jævnes med Maizena udrørt i koldt vand.
10.
Smag til med salt og peber.
11.
Kog grønne linser møre i bouillonen sammen med salt.
12.
Rens rosenkål og del dem i blade.
13.
Skær æbler i både.
14.
Smelt smørret på en pande, til det bruser op.
15.
Tilsæt rosenkål og æbler sammen med honning, salt samt peber, og lad det stege videre ved lav varme i 4-5 minutter.
16.
Servér de braiserede hjerter med stegte æbler, rosenkål og linser.
17.
Drys med frisk timian.
Grøntsager
Frugt
Svin
Salater
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1011376 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
453 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.0 g
Protein:
63 %
16.8 g
Kulhydrat:
2 %
0.5 g
Fedt:
35 %
4.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;