Braiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser

30-60 min
4 personer

Ingredienser

800 g svinehjerter

25 g smør

2 løg

1 fed hvidløg

3 kviste frisk timian

1 dl hvidvin

5 dl hønsebouillon

200 g knoldselleri

4 gulerødder

1 ½ dl piskefløde

Salt og kværnet peber

 

Linser:

250 g grønne linser

8 dl grønsagsbouillon

1 tsk salt

 

Stegte æbler og kål:

25 g smør

200 g rosenkål

4 æbler

1 spsk honning

Salt og kværnet peber

 

Tilbehør: Frisk timian

Skyl hjerterne under vand og fjern fedt og sener. Tør hjerterne grundigt og skær dem i tern på 2x2 cm. Lad smørret bruse op i en sauterpande med låg og brun hjerterne. Tilsæt knust hvidløg, løg skåret i grove både og timian og sauter det kort. Hæld vin på og lad det koge helt væk. Tilsæt bouillon, knoldselleri skåret i tern og gulerødder skåret i skiver. Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter. Hæld fløden ved og lad retten koge videre uden låg i ca. 15 minutter, eller til hjerterne er møre. Kan evt. jævnes med Maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt og peber.

Kog grønne linser møre i bouillonen sammen med salt.

Rens rosenkål og del dem i blade. Skær æbler i både. Smelt smørret på en pande, til det bruser op. Tilsæt rosenkål og æbler sammen med honning, salt samt peber, og lad det stege videre ved lav varme i 4-5 minutter. Servér de braiserede hjerter med stegte æbler, rosenkål og linser. Drys med frisk timian.

 

Energi pr. person: 3176 kJ/756 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Fedt: 4,5 g.
Kulhydrat: 7,5 g.

Braiseret hjerte

Skyl hjerterne under vand og fjern fedt og sener. Tør hjerterne grundigt og skær dem i tern på 2x2 cm. Lad smørret bruse op i en sauterpande med låg og brun hjerterne. Tilsæt knust hvidløg, løg skåret i grove både og timian og sauter det kort. Hæld vin på og lad det koge helt væk. Tilsæt bouillon, knoldselleri skåret i tern og gulerødder skåret i skiver. Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter. Hæld fløden ved og lad retten koge videre uden låg i ca. 15 minutter, eller til hjerterne er møre. Kan evt. jævnes med Maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt og peber.

Kog grønne linser møre i bouillonen sammen med salt.

Rens rosenkål og del dem i blade. Skær æbler i både. Smelt smørret på en pande, til det bruser op. Tilsæt rosenkål og æbler sammen med honning, salt samt peber, og lad det stege videre ved lav varme i 4-5 minutter. Servér de braiserede hjerter med stegte æbler, rosenkål og linser. Drys med frisk timian.

 

Energi pr. person: 3176 kJ/756 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,5 g.
Fedt: 4,5 g.
Kulhydrat: 7,5 g.