HjemOpskrifterBraiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser

Braiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 800 g grisehjerter
  • 25 g smør
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 timianblade
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 200 g knoldselleri
  • 4 gulerødder
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt og friskkværnet peber
    linser:
    • 250 g tørrede grønne linser
    • 8 dl grøntsagsbouillon
    • 1 tsk salt
      stegte æbler og kål:
      • 25 g smør
      • 200 g rosenkål
      • 4 æbler
      • 1 spsk honning
      • salt og friskkværnet peber
        tilbehør:
        • frisk timian

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Skyl hjerterne under vand og fjern fedt og sener.

        • 2.
          Tør hjerterne grundigt og skær dem i tern på 2x2 cm.

        • 3.
          Lad smørret bruse op i en sauterpande med låg og brun hjerterne.

        • 4.
          Tilsæt knust hvidløg, løg skåret i grove både og timian og sauter det kort.

        • 5.
          Hæld vin på og lad det koge helt væk.

        • 6.
          Tilsæt bouillon, knoldselleri skåret i tern og gulerødder skåret i skiver.

        • 7.
          Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter.

        • 8.
          Hæld fløden ved og lad retten koge videre uden låg i ca. 15 minutter, eller til hjerterne er møre.

        • 9.
          Kan evt. jævnes med Maizena udrørt i koldt vand.

        • 10.
          Smag til med salt og peber.

        • 11.
          Kog grønne linser møre i bouillonen sammen med salt.

        • 12.
          Rens rosenkål og del dem i blade.

        • 13.
          Skær æbler i både.

        • 14.
          Smelt smørret på en pande, til det bruser op.

        • 15.
          Tilsæt rosenkål og æbler sammen med honning, salt samt peber, og lad det stege videre ved lav varme i 4-5 minutter.

        • 16.
          Servér de braiserede hjerter med stegte æbler, rosenkål og linser.

        • 17.
          Drys med frisk timian.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        1011376 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        453 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 0.0 g
        Protein: 63 %16.8 g
        Kulhydrat: 2 %0.5 g
        Fedt: 35 %4.3 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;