HjemOpskrifterBraiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser

Braiseret hjerte med stegte æbler, kål og linser

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 800 g grisehjerter
  • 50 g smør
  • 2 zittauerløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 friske timiankviste
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl hønsebouillon
  • 200 g knoldselleri
  • 4 gulerødder
  • 1½ dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • salt og friskkværnet peber
linser:
  • 250 g tørrede grønne linser
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
stegte æbler og kål:
  • 50 g smør
  • 200 g rosenkål
  • 4 æbler
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
tilbehør:
  • frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl hjerterne under vand og fjern fedt og sener.

  • 2.
    Tør hjerterne grundigt og skær dem i tern på 2x2 cm.

  • 3.
    Lad smørret bruse op i en sauterpande med låg og brun hjerterne.

  • 4.
    Tilsæt knust hvidløg, løg skåret i grove både og timian og sauter det kort.

  • 5.
    Hæld vin på og lad det koge helt væk.

  • 6.
    Tilsæt bouillon, knoldselleri skåret i tern og gulerødder skåret i skiver.

  • 7.
    Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter.

  • 8.
    Hæld fløden ved og lad retten koge videre uden låg i ca. 15 minutter, eller til hjerterne er møre.

  • 9.
    Kan evt. jævnes med Maizena udrørt i koldt vand.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Kog grønne linser møre i bouillonen sammen med salt.

  • 12.
    Rens rosenkål og del dem i blade.

  • 13.
    Skær æbler i både.

  • 14.
    Smelt smørret på en pande, til det bruser op.

  • 15.
    Tilsæt rosenkål og æbler sammen med honning, salt samt peber, og lad det stege videre ved lav varme i 4-5 minutter.

  • 16.
    Servér de braiserede hjerter med stegte æbler, rosenkål og linser.

  • 17.
    Drys med frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1011611 kj / 241781 kcal
Næringsindhold pr. 100g
453 kj / 108 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.0 g
Protein: 63 %16.8 g
Kulhydrat: 2 %0.5 g
Fedt: 35 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;