Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Braiserede kalvehaler

90-120 min
4 personer

Ingredienser

1 løg. 200 g gulerødder

200 g persillerødder

½ fennikel

1 porre

1 fed hvidløg

1 rød chili

2 spsk olivenolie

1 kg kalvehaler

Salt og sort peber 

1 spsk frisk rosmarin

1 spsk frisk timian

½ flaske rødvin

2 dl oksefond eller bouillon

3 spsk dijonsennep

1 dl piskefløde

 

Rodfrugtmos:

400 g kartofler

200 g gulerødder

200 g knoldselleri

200 g persillerødder

25 g smør

Salt og hvid peber 

 

Om råvarerne

Skær løg i tynde strimler, skær gulerødder, persillerødder og fennikel i små tern og skær porren i tynde skiver. Hak hvidløg og chili fint. Varm olien i en gryde, krydr kalvehalerne med salt og peber og brun dem grundigt på alle sider. Tag dem op af gryden og kom de hakkede grøntsager, undtagen hvidløg og chili, i gryden. Svits det i 5 min. og tilsæt så hvidløg og chili i 1 min.

Kom kalvehalerne tilbage i gryden sammen med rosmarin og timian og hæld rødvin og oksefond ved. Sænk varmen og lad retten simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt. Tilsæt så sennep og fløde, varm det igennem og smag til med salt. Til grovmos skrælles rodfrugter og skæres i grove stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Gem 1 dl af kogevandet, før det sigtes fra. Kom rodfrugterne tilbage i gryden sammen med smør og mos det groft sammen. Brug lidt af kogevandet til at løsne op i mosen og smag til med salt og godt med hvid peber. 

 

Energi pr. person: 3098KJ/740Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 7,1 g.
Fedt: 7,3 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.

Skær løg i tynde strimler, skær gulerødder, persillerødder og fennikel i små tern og skær porren i tynde skiver. Hak hvidløg og chili fint. Varm olien i en gryde, krydr kalvehalerne med salt og peber og brun dem grundigt på alle sider. Tag dem op af gryden og kom de hakkede grøntsager, undtagen hvidløg og chili, i gryden. Svits det i 5 min. og tilsæt så hvidløg og chili i 1 min.

Kom kalvehalerne tilbage i gryden sammen med rosmarin og timian og hæld rødvin og oksefond ved. Sænk varmen og lad retten simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt. Tilsæt så sennep og fløde, varm det igennem og smag til med salt. Til grovmos skrælles rodfrugter og skæres i grove stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Gem 1 dl af kogevandet, før det sigtes fra. Kom rodfrugterne tilbage i gryden sammen med smør og mos det groft sammen. Brug lidt af kogevandet til at løsne op i mosen og smag til med salt og godt med hvid peber. 

 

Energi pr. person: 3098KJ/740Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 4,5 g.
Kulhydrat: 7,1 g.
Fedt: 7,3 g.