Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Braiserede kalvehaler
Braiserede kalvehaler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
200 g gulerødder
1 løg
200 g persillerødder
0.5 fennikel
1 porre
1 fed hvidløg
1 rød chilipeber
2 spsk olivenolie
1 kg kalvehale
salt og sort peber
1 spsk frisk rosmarin
1 spsk frisk timian
0.5 flaske rødvin
2 dl koncentreret oksefond eller bouillon
3 spsk dijonsennep
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
rodfrugtsmos:
400 g kartofler
400 g gulerødder
200 g knoldselleri
200 g persillerødder
25 g smør
1 tsk hvid peber
groft salt
Sådan gør du
1.
Skær løg i tynde strimler, skær gulerødder, persillerødder og fennikel i små tern og skær porren i tynde skiver.
2.
Hak hvidløg og chili fint.
3.
Varm olien i en gryde, krydr kalvehalerne med salt og peber og brun dem grundigt på alle sider.
4.
Tag dem op af gryden og kom de hakkede grøntsager, undtagen hvidløg og chili, i gryden.
5.
Svits det i 5 min. og tilsæt så hvidløg og chili i 1 min.
6.
Kom kalvehalerne tilbage i gryden sammen med rosmarin og timian og hæld rødvin og oksefond ved.
7.
Sænk varmen og lad retten simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt.
8.
Tilsæt så sennep og fløde, varm det igennem og smag til med salt.
9.
Til grovmos skrælles rodfrugter og skæres i grove stykker.
10.
Kog dem helt møre i usaltet vand.
11.
Gem 1 dl af kogevandet, før det sigtes fra.
12.
Kom rodfrugterne tilbage i gryden sammen med smør og mos det groft sammen.
13.
Brug lidt af kogevandet til at løsne op i mosen og smag til med salt og godt med hvid peber.
SPISETID opskrift
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16920 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
443 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
24.5 %
6.4 g
Kulhydrat:
23.1 %
6.0 g
Fedt:
45.2 %
5.4 g
Alkohol:
7.2 %
1.1 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;