HjemOpskrifterBraiserede kalvehaler

Braiserede kalvehaler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g gulerødder
  • 1 løg
  • 200 g persillerødder
  • 0.5 fennikel
  • 1 porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kg kalvehale
  • salt og sort peber
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 1 spsk frisk timian
  • 0.5 flaske rødvin
  • 2 dl koncentreret oksefond eller bouillon
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
rodfrugtsmos:
  • 400 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 200 g knoldselleri
  • 200 g persillerødder
  • 25 g smør
  • 1 tsk hvid peber
  • groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i tynde strimler, skær gulerødder, persillerødder og fennikel i små tern og skær porren i tynde skiver.

  • 2.
    Hak hvidløg og chili fint.

  • 3.
    Varm olien i en gryde, krydr kalvehalerne med salt og peber og brun dem grundigt på alle sider.

  • 4.
    Tag dem op af gryden og kom de hakkede grøntsager, undtagen hvidløg og chili, i gryden.

  • 5.
    Svits det i 5 min. og tilsæt så hvidløg og chili i 1 min.

  • 6.
    Kom kalvehalerne tilbage i gryden sammen med rosmarin og timian og hæld rødvin og oksefond ved.

  • 7.
    Sænk varmen og lad retten simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt.

  • 8.
    Tilsæt så sennep og fløde, varm det igennem og smag til med salt.

  • 9.
    Til grovmos skrælles rodfrugter og skæres i grove stykker.

  • 10.
    Kog dem helt møre i usaltet vand.

  • 11.
    Gem 1 dl af kogevandet, før det sigtes fra.

  • 12.
    Kom rodfrugterne tilbage i gryden sammen med smør og mos det groft sammen.

  • 13.
    Brug lidt af kogevandet til at løsne op i mosen og smag til med salt og godt med hvid peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16920 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
443 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 24.5 %6.4 g
Kulhydrat: 23.1 %6.0 g
Fedt: 45.2 %5.4 g
Alkohol: 7.2 %1.1 g
;