HjemOpskrifterBrændende kærlighed med stegt flæsk og ristede asparges og forårsløg

Brændende kærlighed med stegt flæsk og ristede asparges og forårsløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg kartoffel
  • 2 dl letmælk
  • 25 g smør
  • salt og sort peber
  • 500 g stegeflæsk
  • 1 bundt grøn asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 g smør
  • 1 dl kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i usaltet vand.

  • 2.
    Lun mælken og smelt smørret.

  • 3.
    Mos kartoflerne sammen med den lune mælk og kom 25 g smør i.

  • 4.
    Smag til med salt.

  • 5.
    Steg flæsket sprødt på en tør pande, ca. 10 min. pr. side.

  • 6.
    Bræk den træede ende af aspargesene og skær dem i skiver på skrå.

  • 7.
    Skær forårsløg i tykke skiver på skrå.

  • 8.
    Smelt 1 spsk. smør på en ren pande og kom asparges og forårsløg på.

  • 9.
    Steg dem ved middel varme i ca. 5 min.

  • 10.
    Server kartoffelmosen toppet med asparges og forårsløg, stegt flæsk og et drys hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11965 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
568 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 15.8 %5.3 g
Kulhydrat: 26.1 %8.7 g
Fedt: 58.1 %8.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;