4 personer
250 g daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket frisk rosmarin
Salt og sort peber
1 dl neutral olie, f.eks. solsikkeolie
1 lille håndfuld kørvel
1 lille håndfuld estragon
1 æggeblomme
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
350 g grønkål
300 g kolde kogte kartofler
Saft fra ½ citron
4 store æg
Skær brødet i store tern og vend med olivenolie, knust hvidløg og rosmarin. Krydr med salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem sprøde i ovnen i 8-10 min. ved 180°C.
Til mayonnaise blendes olien med kørvel og estragon. Rør æggeblomme sammen med sennep og hæld krydderolien langsomt i, mens der piskes, indtil mayonnaisen tykner. Smag til med eddike, salt og peber.
Snit grønkålen fint og bland med skivede kartofler og citronsaft. Smag til med lidt salt og peber. Fyld en sauterpande halvt op med vand og bring det til kogepunktet, så det simrekoger. Slå et æg ad gangen ud i en kop og hæld det forsigtigt ned i vandet. Lad æggene simre i 4 min. Tag dem op med en hulske og dup tørre med køkkenrulle. Server salaten med croutoner, mayonnaise og lune pocherede æg.
Energi pr. person: 2690KJ/643Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g.
Kulhydrat: 14,8 g.
Fedt: 11,4 g.