HjemOpskrifterBondesalat med kogte kartofler, pocheret æg, croutoner, grønkål og grøn mayo

Bondesalat med kogte kartofler, pocheret æg, croutoner, grønkål og grøn mayo

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g daggammelt brød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 80 g kørvel (1 lille håndfuld)
  • 7 spsk tørret estragon (1 lille håndfuld)
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 350 g grønkål
  • 300 g kolde kogte kartofler
  • saft fra ½ citron (usprøjtet)
  • 4 store æg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær brødet i store tern og vend med olivenolie, knust hvidløg og rosmarin.

  • 2.
    Krydr med salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.

  • 3.
    Bag dem sprøde i ovnen i 8-10 min. ved 180°C.

  • 4.
    Til mayonnaise blendes olien med kørvel og estragon.

  • 5.
    Rør æggeblomme sammen med sennep og hæld krydderolien langsomt i, mens der piskes, indtil mayonnaisen tykner.

  • 6.
    Smag til med eddike, salt og peber.

  • 7.
    Snit grønkålen fint og bland med skivede kartofler og citronsaft.

  • 8.
    Smag til med lidt salt og peber.

  • 9.
    Fyld en sauterpande halvt op med vand og bring det til kogepunktet, så det simrekoger.

  • 10.
    Slå et æg ad gangen ud i en kop og hæld det forsigtigt ned i vandet.

  • 11.
    Lad æggene simre i 4 min.

  • 12.
    Tag dem op med en hulske og dup tørre med køkkenrulle.

  • 13.
    Server salaten med croutoner, mayonnaise og lune pocherede æg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7376 kj / 1763 kcal
Næringsindhold pr. 100g
555 kj / 133 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 18.2 %5.9 g
Kulhydrat: 49.4 %16.1 g
Fedt: 32.4 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;