Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Boller i karry med børnevenlig topping
Boller i karry med børnevenlig topping
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
kødboller:
400 g hakket grisekød
1 tsk salt
0.5 tsk sort peber
1 løg
1 æg
3 spsk hvedemel
1 dl letmælk
karrysause:
50 g smør
2 tsk karry
1 tsk stødt gurkemeje
3 spsk hvedemel
6 dl koge vand fra kødbollerne
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1 tsk salt
friskkværnet peber
topping:
1 æble i små tern
1 dl rosin
1 dl kokosmel
1 mangofrugt i tern
1 bæger frisk koriander
tilbehør:
250 g brune ris
Sådan gør du
1.
Rør svinekød sejt med salt, og tilsæt kværnet peber, revet løg og æg.
2.
Kom mel og mælk i skiftevis og rør til ensartet konsistens.
3.
Lad farsen hvile 10 minutter på køl.
4.
Varm en stor gryde op med vand eller bouillon til kogepunktet.
5.
Form farsen til boller med en ske dyppet i varmt vand så slipper farsen bedre.
6.
Lad vandet forblive lige under kogepunkt så kødbollerne pocherer.
7.
Når alle bollerne i gryden er kommet op til overfladen er de færdige.
8.
Test evt. om de er gennemkogte.
9.
Tag kødbollerne op af gryden, kom dem i en skål og dæk med folie.
10.
Varm en gryde op med smør til det bruser, kom karry og gurkemeje i og rør rundt i 1 minut.
11.
Kom mel ved og rør til en bolle.
12.
Tilsæt 6 dl af kogevandet fra kødbollerne lidt efter lidt og rør til en ensartet konsistens.
13.
Tilsæt piskefløde og sænk varmen.
14.
Smag til med salt og kværnet peber.
15.
Anret i skåle med kogte brune ris, kødboller, karrysauce og topping.
Børnekok
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13139 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
580 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
17.2 %
5.9 g
Kulhydrat:
42.6 %
14.5 g
Fedt:
40.2 %
6.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;