4 personer
Kødboller:
400 g hakket svinekød ca. 6 % fedt
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber
1 lille løg
1 medium æg
3 spsk. hvedemel
1 dl letmælk
Karrysauce:
50 g saltet smør
2 tsk. karrypulver
1 tsk. gurkemeje
3 spsk. hvedemel
6 dl kogevand fra kødboller
1 dl piskefløde 38 %
1 tsk. salt
Kværnet peber
Topping:
1 æble i små tern, f.eks. Pink Lady
1 dl rosiner
1 dl kokosmel
1 mango i tern
1 dl frisk koriander
Tilbehør:
Kogte brune ris.
Rør svinekød sejt med salt, og tilsæt kværnet peber, revet løg og æg. Kom mel og mælk i skiftevis og rør til ensartet konsistens. Lad farsen hvile 10 minutter på køl. Varm en stor gryde op med vand eller bouillon til kogepunktet. Form farsen til boller med en ske dyppet i varmt vand så slipper farsen bedre. Lad vandet forblive lige under kogepunkt så kødbollerne pocherer.
Når alle bollerne i gryden er kommet op til overfladen er de færdige. Test evt. om de er gennemkogte. Tag kødbollerne op af gryden, kom dem i en skål og dæk med folie.
Varm en gryde op med smør til det bruser, kom karry og gurkemeje i og rør rundt i 1 minut.
Kom mel ved og rør til en bolle. Tilsæt 6 dl af kogevandet fra kødbollerne lidt efter lidt og rør til en ensartet konsistens. Tilsæt piskefløde og sænk varmen. Smag til med salt og kværnet peber.
Anret i skåle med kogte brune ris, kødboller, karrysauce og topping.
Energi pr. person: 3050 Kj/ 726 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,3 g.
Kulhydrat: 11,3 g.
Fedt: 6,1 g.