HjemOpskrifterBoller i karry med børnevenlig topping

Boller i karry med børnevenlig topping

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kødboller:
  • 400 g hakket grisekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl letmælk
karrysause:
  • 50 g smør
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl koge vand fra kødbollerne
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
topping:
  • 1 æble i små tern
  • 1 dl rosin
  • 1 dl kokosmel
  • 1 mangofrugt i tern
  • 1 bæger frisk koriander
tilbehør:
  • 250 g brune ris

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rør svinekød sejt med salt, og tilsæt kværnet peber, revet løg og æg.

  • 2.
    Kom mel og mælk i skiftevis og rør til ensartet konsistens.

  • 3.
    Lad farsen hvile 10 minutter på køl.

  • 4.
    Varm en stor gryde op med vand eller bouillon til kogepunktet.

  • 5.
    Form farsen til boller med en ske dyppet i varmt vand så slipper farsen bedre.

  • 6.
    Lad vandet forblive lige under kogepunkt så kødbollerne pocherer.

  • 7.
    Når alle bollerne i gryden er kommet op til overfladen er de færdige.

  • 8.
    Test evt. om de er gennemkogte.

  • 9.
    Tag kødbollerne op af gryden, kom dem i en skål og dæk med folie.

  • 10.
    Varm en gryde op med smør til det bruser, kom karry og gurkemeje i og rør rundt i 1 minut.

  • 11.
    Kom mel ved og rør til en bolle.

  • 12.
    Tilsæt 6 dl af kogevandet fra kødbollerne lidt efter lidt og rør til en ensartet konsistens.

  • 13.
    Tilsæt piskefløde og sænk varmen.

  • 14.
    Smag til med salt og kværnet peber.

  • 15.
    Anret i skåle med kogte brune ris, kødboller, karrysauce og topping.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13139 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
580 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 17.2 %5.9 g
Kulhydrat: 42.6 %14.5 g
Fedt: 40.2 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;